Megújult a Máltai Szeretetszolgálat épülete

Szerző • 2015-12-09 • Hírek, Közélet Megújult a Máltai Szeretetszolgálat épülete bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva844

November 7-én adták át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSz) Batthyány téri megújult épületét Budapesten. A homlokzati felújítás és a nyílászárók cseréje 180 millió forintos kormányzati támogatásból és 23 millió forint önerőből valósult meg.

A felújításról tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta: a felújítás eredményeként méltóbb körülmények közé kerültek az ott élő hajléktalan és idős emberek, de az ott dolgozóknak is könnyebb lesz a munkájuk.
Az államtitkár elmondta: a szeretetszolgálat épületének kinézete méltatlan volt ahhoz az eszmei értékhez képest, amit képvisel. Hozzátette, sokan gondolják, hogy a hajléktalanok és idősek ellátása „nem kíván csillogást”, mégis fontos lépés volt a 180 millió forintos támogatás és a felújítás.

zold03_bent

Soltész Miklós megköszönte az MMsz és valamennyi karitatív szervezet egész éves, sokoldalú munkáját: az ukrajnai segítségnyújtást és a hónapokig elhúzódó migrációs válság idején nyújtott segítséget is.

A Batthyány téri épületben az MMSz a többi között hajléktalanszállót, hajléktalanokat ellátó orvosi rendelőt, idősek otthonát és mentőszolgálatot működtet.

Az intézmény, amelyet 1950-ben vettek el az Erzsébet-apácáktól, a szocializmus idején állami szociális otthonként működött, egy részét pedig a Fővárosi Mérnöki Tervező Vállalat használta. A rendszerváltozás után a szerzetesrend visszakapta az épületegyüttest, az otthon működtetését 1990-ben a szeretetszolgálat vette át.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva