Megújult játszótér gyerekprogramokkal

Szerző • 2019-09-25 • Hírek, Közélet Megújult játszótér gyerekprogramokkal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva648

Az önkormányzat által indított idei Gyerekzsivaj játszótér-felújítási programja újabb állomásaként szeptember 20-án a Lakatos utca és a Nefelejcs utca sarkán adtak át felújított játszóteret vidám műsoros délután keretében – olvastuk a bp18.hu cikkében.

Ebben az esztendőben már négy felújított és egy teljesen új játszótérrel gazdagodott a kerület, míg az ötödik átadása szeptember 20-án volt a Lakatos utca és a Nefelejcs utca sarkán. Az átadást ezúttal is vidám családi programok kísérték. A két utca kereszteződésében található park a szokásosnál is több gyereket és felnőttet fogadott ezen a napon, amikor az új és felújított játszóeszközöket birtokukba vehették a környéken élők.

Jó időben

A gyerekeket és szüleiket Ughy Attila köszöntötte, aki a jó időre való tekintettel arra figyelmeztette a közönséget, hogy használják ki az ilyen alkalmat, amikor még nyárias viszonyok között élvezhetik a felújított játszóteret. A polgármester egyben jó szórakozást kívánt a gyerekprogramokhoz.

E programokban nem is volt hiány, mert amint azt Ricsóka-Müller Gyöngyi, az átadások szervezője felsorolta, a gyerekek csak néztek a szüleikre, hogy a sok érdekesség közül melyiket is válasszák. Aztán a színpad vonzása döntötte el a kérdést, hiszen azonnal elkezdődött a Szeleburdi Színház előadása, amelynek szereplői csaknem egy órára lekötötte a nézősereget.

Gyereknek, felnőttnek

A játszótérre kilátogató gyerekeket, szülőket és nagyszülőket a továbbiakban is érdekes programok várták, hiszen mind a kisebb, mind a nagyobb gyerekekhez szólt Kozma Zsuzsanna Fittmóka programja, volt néptánc, illetve felfújható csúszda és ugrálóvár, kézműves foglalkozás, és rendőrségi szimulátorral is lehetett játszani. Ezen a napon a Gyerekzsivaj program újdonságaként Kovácsovics Fruzsina adott gyerekkoncertet. A szülőket és nagyszülőket pedig várták az Egészségügyi Szolgálat sátrában, ahol különböző szűrővizsgálatokon vehettek részt.

Folytatódik

Ricsóka- Müller Gyöngyi elmondta, hogy többek között egy fészekhintával lett gazdagabb a játszótér, amelynek a központi helyén található kombinált játszóeszközét is megújították az utóbbi hetekben, új esési teret kapott a kötélhinta, több szemétgyűjtőt és padot helyeztek el a parkban, valamint eltávolítottak egy beteg fát, amely darázsfészekkel is tele volt. Tavaszra a tervek szerint megújítják a homokozót is, ami fölé napvitorla kerül, hogy árnyékot adjon majd a kicsiknek.

A Gyerekzsivaj elnevezésű program szeptember 27-én a Kandó téri, majd 29-én az Alacskai úti megújult játszótér hasonló átadásával folytatódik.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva