Megújulva vár a Vilmos Endre Sportcentrum

Szerző • 2014-06-08 • Család, Egyéb, EU, Fejlesztések, Hírek, Pályázat, Polgármester, Programok, Sport, SzórakozásHozzászólások (0)7161

Amatőr vagy hobbi, egyéni vagy csapat, vízen vagy szárazföldön…a Vilmos Endre Sportkomplexumban mindenki megtalálja az igényének megfelelőt.

A köztudatban mai napig Malév – Vilmos Endre Sportcentrumként emlegetett, 50.000 négyzetméternyi területen elterülő létesítmény a kerületi fejlesztéseknek köszönhetően kívül belül megújulva várja a 18. kerületi lakosokat. Többek között úszás, labdarúgás, íjászat, fitnesz órák, küzdősportok és egyéb labdajátékok közül is választhatnak a látogatók.

2

Folyamatos fejlesztések

2011. áprilistól a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. üzemeltetésében működő Sportcentrum további folyamatos fejlesztéseket végez, hogy a kertvárosi övezetében lévő sportcentrum minél több sportág gyakorlására nyújtson lehetőséget. Cél, a rendszeresen sportoló lakosságnak, a kerület iskolásoknak illetve a profi csapatoknak a rendszeres, színvonalas kiszolgálása.

10

Minden, amire igény van

A Sportcentrum szabadtéri futballpályákkal, íjász pályával és egy sportcsarnokkal is rendelkezik, mely különféle labdajátékok, versenyek lebonyolítására alkalmas. A jól felszerelt fedett uszoda a kerületi iskolások úszásoktatása mellett, a lakosság számára is biztosítja a rendszeres sportolási lehetőségét. Az itt működő sportszakosztályoknak köszönhetően pedig a vízilabda vagy a szinkronúszás is kipróbálható.

4

A színvonalas fitnesz-centrumban nemtől és életkortól függetlenül bárki érkezhet Zumba, boksz aerobic vagy zsírégető aerobic órákra, hogy így fejlessze a mozgáskultúráját és testtudatát. A küzdősportok szerelmesei pedig a nemrégiben nyílt bokszteremben hódolhatnak hobby- és versenysport szinten is az ökölvívásnak, a kyokushin karaténak, illetve további küzdősport szakágaknak (K1, kick-box, thai box, kempo, stb.) Érdeklődni személyesen lehet a helyszínen.

8

11

Új, színvonalas öltözők, megújult világítás

A tornacsarnok, a földszinti folyosó, a 4 öltöző és a 2 vizesblokk régen várt felújítása is befejeződött, így a sportcsarnok végre méltó körülmények között fogadhatja a sportolni vágyó közönséget. A felújítási munka idén még várhatóan tovább folytatódik az emeleti részek fejlesztésével.

9

További újdonság, hogy felújításra került a sportcentrum teljes területének világítása, plusz a parkolóban 3 új világítótest biztosítja majd a megfelelő fényt a közlekedők számára. A futballpályák melletti korlátok is új festést kaptak.

3

Egy kis történelem

A sportcsarnokot a 70-es évektől kezdve folyamatos fejlesztések mellett végül 1982-ben adták át. A szabadtéri röplabdapályából salakos teniszpálya lett, egy évre rá pedig felavatásra került a füves labdarúgópálya is. 1985-re a sporttelep a már meglévő íjász lőtér mellett focipályákkal, kézilabda pályákkal és teniszpályákkal, kondi teremmel várta a sportszerető lakosokat. 1990-ben aztán sokak örömére megnyílt a legnagyobb és legjobban felszerelt kerületi uszoda.

A Vilmos Endre Sportcentrum

cím: Budapest, XVIII., Nagybecskerek u. 32.

További információ a www.varosgazda18.hu internetes oldalon.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva