Megvan az alap a jó működéshez

Szerző • 2016-02-01 • Fejlesztések, Hírek Megvan az alap a jó működéshez bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2122

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkáját felügyelő Lévai István Zoltán alpolgármester szerint az önkormányzat minden feltételt biztosít ahhoz, hogy a városüzemeltető cég az idén is megfelelő színvonalon végezze a rábízott közösségi szolgáltatásokat, legyen szó akár az utak, járdák karbantartásáról, akár a közterületek tisztán tartásáról, a parkok, zöldfelületek gondozásáról.

A kerület vezetése tavaly olyan döntéseket hozott, amelyek megerősítették a cég működésének alapjait.

Egyrészt kiegészítettük a Városgazda támogatását, így szilárd anyagi bázison működhet a cég, másrészt rendeztük az adósságát – mondta Lévai István Zoltán.

Látható változások

Az alpolgármester rámutatott arra, hogy a Városgazda az elmúlt években hatalmas változásokon ment keresztül. Folyamatosan növekedett, s egyre sokrétűbb és egyre több feladatot lát el.

A sport sem maradhat ki a Városgazda életéből
A városüzemeltető cég életében új feladatként jelentek meg tavaly a Városgazda Utánpótlás Akadémiával kapcsolatos teendők. A sportegyesület létrehozásával együtt járó szervezésre, üzemeltetésre, a sokszor azért inkább kellemes, mint kellemetlen problémák megoldására is megfelelő energiát kell fordítani.– Az akadémia létrehozásával elsősorban a hiánysportágakkal kívánjuk bővíteni a kerület egyébként gazdag sportéletét. Ugyanakkor a legnépszerűbb sportok, a labdarúgás, az úszás és egyéb vízi sportok is jelen vannak, és mindezt szeretnénk egy jól működő rendszerben összefogni – mondta Lévai István Zoltán.

– A közfoglalkoztatottakkal együtt közel 600 alkalmazottal dolgozik a cég, amely a kerület egyik legnagyobb munkaadójának számít. Ezzel a létszámmal nagy felelősség is jár, hiszen nagyon sok kerületi lakosnak biztosítják a megélhetést, a megfelelő működésen családok egzisztenciája múlik. Éppen ezért fontos, hogy a már elért színvonalat fenntartsuk. A városüzemeltető társaság akkor dolgozik jól, ha a lakossági visszajelzések megerősítik, hogy az elvégzett munka megfelelő minőségű. A színvonal megtartásához határozott ellenőrzésre is szükség van, így magam is több bejárást tervezek, hogy a helyszíneken győződhessek meg a munkák minőségéről.

Számos feladat

A több lábon állásnak köszönhetően alapesetben a Városgazda saját szakemberei végzik el a városüzemeltetés során felmerülő feladatokat.

Sok helyi szakembert, szakmunkást foglalkoztatunk, és csak akkor vonunk be alvállalkozót, ha a cég leterhelt, vagy az adott munka olyan speciális felkészültséget kíván, amilyennel a vállalaton belül nem rendelkezhetünk – mondta Lévai István Zoltán, hozzátéve, hogy az önkormányzat igyekszik fejleszteni a városüzemeltető gépparkját.

Az idei tervekről úgy fogalmazott, hogy legalább az elmúlt évihez hasonló mértékű járdafelújításra számíthatunk, és a kiemelt feladatok közé tartozik a csapadékvíz-elvezetés további javítása is.

Ezeken felül a közterületeink, parkjaink megszépítésére is gondot fordítunk – tette hozzá az alpolgármester.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva