Megy a spekuláció, miért van trágyaszag Budapesten

Szerző • 2019-08-09 • Hírek, Közélet Megy a spekuláció, miért van trágyaszag Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva486

Több budapesti is tapasztalta augusztus 8-án, csütörtök délután a főváros különböző részein, hogy trágyaszag terjeng a levegőben. Sokan elkezdtek hamis teóriákat kreálni, például hogy mérgező anyag terjeng a levegőben, de ezt egyértelműen cáfolták.

Az Index.hu cikkében rámutatott, hogy Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Facebook-oldalán írta meg a probléma forrását, állítólag Zsámbékon nedvestrágyáznak, és a nagy szél vitte szét a szagot.

Megkeresésükre elmondta, már reggel óta érezni a városban a szagot, és hogy a törökbálinti rendőrőrstől azt az információt kapta, hogy Zsámbékról jön a szag.

A lapnak Horváth László, a település polgármestere is nyilatkozott az ügyben, azt mondta, “nincs Zsámbékon olyan cég, ami trágyázna, így biztosan nem onnan jön a szag.” Ő a gyermelyi gyárra gyanakodott, de telefonos megkeresésre a tésztagyár nem válaszolt a lapnak. Sokan a Csernobil film hatására elkezdtek hamis teóriákat kreálni a szagról, de Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese mindenkit megnyugtatott:

“Nincs mérgező anyag a levegőben, csak kellemetlen szaga van a trágyázásnak” – válaszolta kérdésükre, és hozzátette, a bűz forrása tényleg Zsámbék.

Az oldal hozzátette a cikke végén: “a térség mintegy 30 kilométerre van a főváros központjától, így, bár nem kizárt, nem is túl valószínű, hogy tényleg arrafelé lenne a szag forrása.”

Forrás: index, fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva