Melegedés felhőkkel és záporokkal

Szerző • 2015-03-25 • Hírek, Könnyű, Videók, Videók a tizennyolcból Melegedés felhőkkel és záporokkal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1118

Megszűnnek a hajnali fagyok, a nappali felmelegedés pedig erősödik, egyre többfelé emelkedik 20 fok közelébe a hőmérséklet Budapesten is, és bár az időjárás kifejezetten enyhének ígérkezik, csapadékos, felhős idő kíséri a változásokat a következő napokban.

Csütörtökön a reggeli órákban még főként az ország északi felén eshet, majd napközben a napos időszakok mellett ismét többször megnövekedhet a felhőzet és eső, zápor kialakulhat. Pénteken is erős gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, többfelé záporral, az ország keleti felén akár zivatarral. Csütörtökön a délies szél főként az Északi-középhegységben és délen, délkeleten erősödik fel, pénteken északnyugatira fordul a szél és a Dunántúlon erős, olykor viharos lökések is lehetnek.

A hétvégét változékony idő jellemzi, szombaton több, vasárnap kevesebb napsütésre számíthatunk. Marad a szeles idő, a hőmérséklet azonban visszaesik néhány fokot. Csütörtökön és pénteken 18-20 fokig is emelkedhet térségünkben a hőmérséklet, ami a hétvégére néhány fokkal visszaesik, 13-15 fok közé, éjszaka 10 foknál hidegebb időre nem kell számítanunk.

eso

Országos előrejelzés vasárnapig

Csütörtök:

Gyakran változó felhőzetre számíthatunk, az északnyugati tájakon lesz a legtöbb felhő, ugyanakkor az Alföldön akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan várható zápor, északon eső is várható, emellett néhol zivatar is lehet. A déli szél élénk, helyenként erős lesz, majd estefelé a Dunántúlon északira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Péntek:

Napközben jellemzően felhős idő várható kevés napsütéssel, majd estétől a Dunántúlon már jelentősen csökken majd a felhőzet. A Dunántúlon csak kevéssé valószínű csapadék, a Dunától keletre azonban többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugati, északi szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Szombat:

Keleten is csökken a felhőzet, napközben a változó felhőzet mellett többórás napsütés ígérkezik. Hajnalban, reggel a Tiszántúlon, késő este északnyugaton lehet kisebb eső, zápor. Az északi szél megerősödik, több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Vasárnap:

Többnyire erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél többfelé erős, északnyugaton viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul.

Hogyan hat az időjárás a szervezetünkre a következő napokban

A Meteo Klinika jövő heti humánmeteorológiai kitekintése az időjárás érzékenységre, életmód tanácsok, és tünetkezelési javaslatok a TV18 riportjában:

OMSZ, idokep.hu

(Címlapkép: deviantart.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva