Méltó megemlékezés Eörsi Istvánra

Szerző • 2015-09-30 • Hírek, Programok Méltó megemlékezés Eörsi Istvánra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva922

Színházzal, irodalommal, konferenciával, publicisztikai versennyel idézik meg barátai a tíz éve elhunyt író, Eörsi István alakját az október 11. és 23. között a több budapesti helyszínen megrendezett Eörsi-ünnep alkalmával.

Majdnem pontosan tíz éve nincs köztünk a rendszerváltás előtti és utáni időszak egyik legélesebb szemű és legjobb humorú publicistája, Eörsi István. Az október 13-án meghalt költő, író, színpadi szerző több tucat kötetet írt élete során.

Az évforduló alkalmából az „Eörsi-emlékbrigád” (Eörsi László, Lengyel Anna és Vágvölgyi B. András) barátokkal, kollégákkal és a közönséggel együtt ünnepli a kivételes embert és alkotót – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A jubileumi rendezvénysorozat október 11-én kezdődik a Trafóban, a pontos évfordulón, október 13-án pedig este a Gödör Klubban az Optipista, vidám szellemidézés Eörsi Istvánnal című estre várják a közönséget a szervezők.

Október 22-én az OSA Archívumban Eörsi, a homo politicus, Eörsi, a homo literatus címmel tartanak egész napos konferenciát. A közéleti fejezet felszólalói között Iványi Gábort, Juhász Pétert és Tóth Gábor Attilát hallhatja a közönség. A Szépírók Társaságával együttműködésben szervezett irodalmi fejezet résztvevője többek között Radnóti Sándor, Fehér Renátó és a tervek szerint Végel László.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva