Menetel a PLER minden csapata

Szerző • 2014-08-25 • Hírek, Sport Menetel a PLER minden csapata bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2802

Még meg sem kezdődött a szezon, a PLER máris bizonyít. A kézilabdafesztiválról kicsik és nagyok, minden korosztály éremmel a nyakában jött haza. Szerdán pedig újra meccs: a PLER felnőtt csapata ezúttal Balmazújvárossal méri össze erejét, mielőtt beindulna a szezon. Szurkoljon velünk a Lőrinci Sportcsarnokban!
PLER – Königtrade Balmazújváros KK felkészükési mérkőzés

Időpontja: augusztus 27. /szerda/: 17.30

Helyszín: Lőrinci Sportcsarnok (1181 Budapest, Thököly út 5.)

Képek a kézilabdafesztiválról az egyesület Facebook oldalán és a honlapjuk galériájában.

 

Éremeső a Kézifesztiválon

A Budapesti Kézilabda Szövetség által megrendezésre került V. Nyári Kézilabda Fesztiválon klubunk igencsak eredményesnek bizonyult; arany- és ezüstérmek tömkelegétől szabadítottuk meg a szövetséget.

Három nap, több helyszín, gyerekzsivaj és persze hatalmas küzdelmek – ezek jellemezték az V. Nyári Kézilabda Fesztivált, ahol a fiúknak kiírt összes korcsoportban indult csapatunk. Csütörtökön kezdődtek meg a mérkőzések, a kicsik a Faházban és a Siketeken léptek pályára, a nagyok az Elektromos sportcsarnokban kezdték meg a tornát, majd másnap fáradhatatlanul érkeztek vissza a csarnokokba, hogy folytassák, amit elkezdtek; vagyis meneteltek tovább a kupáért.

1

A Fesztivál utolsó napjára sok izgatott arc érkezett PLER-es mezben, hiszen minden csapatunk bekerült a döntőbe. Az Elektromos sportcsarnokban először az U16-os korosztályba nevezett serdülő csapatunk kezdett el melegíteni, hiszen az ő kiírásuk szerint még délelőtt elődöntőt kellett játszaniuk Kuwait ellen a döntőbe jutásért. Kemény, tempós mérkőzést láthattak a kilátogatók, fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Kuwait válogatottja került háromgólos előnybe. Fiataljaink azonban nem ijedtek meg, pár perc elteltével ismét egyenlő volt az állás, ami maradt is a végéig, amikor is időntúli szabaddobást kaptunk. A lelátón már lélekben mindenki a hetespárbajra készülődött, de nem úgy Szokol Zsombor, aki egy gyönyörű lövéssel a kapuba varázsolta a labdát. Készülődhettünk tehát a Honvéd elleni döntőre, ahol sajnos nem jött ki a lépés. Fáradt lövések, lassú védekezés jellemzett minket, amiket ellenfelünk kegyetlenül kihasznált, 21-16-os vereséget szenvedtünk, így az ezüstérem került gyerekeink nyakába.

Nem sokáig dőlhettünk hátra tétlenségünkben, hiszen megérkezett ifi csapatunk is, akik az U18-as korosztály döntőjére érkeztek. Nem kezdtük jól a találkozót, amit sajnos rosszul is folytattunk; a gyenge kezdés rányomta bélyegét az egész mérkőzésre. Védekezésünk nem állt össze, támadásban pontatlanok, ötlettelenek és lassúak voltunk, a három nap fáradtsága teljes mértékben kiütközött fiataljainkon, akik végül szintén az ezüstéremnek örülhettek.

2

A SINOSZ sportcsarnokban Laurencz Szabolcs U14-es csapatának reggel még hátra volt egy találkozója, amit könnyedén megnyertek, így hibátlanul jutottak be a döntőbe, ahol (a szintén veretlen) Pest megyei válogatottal mérkőztek meg. Sajnos az aranyérmet nem sikerült megszereznünk, 19-18-ra nyert ellenfelünk. Az ezüstérem mellett volt még minek örülni, hiszen az összesített szakmai szavazatok alapján a korcsoport legjobb játékosának Székely Istvánt választották meg.

3

Az U12-es korosztályban két csapatunk is versenyzett;a Puskásné Ceglédi Mária által irányított Kézilabda UP – PLER „A” és Puskás Viktor Kézilabda UP – PLER „B” együttese. A két csapat két különböző csoportban menetelt a döntőig, mindketten veretlenül jutottak a fináléig, ahol egymás ellenfelei voltak. 19-13-ra nyertek a „nagyok”, így az aranyéremnek a Kézilabda UP – PLER „A” játékosai örülhettek. Ebből a korosztályból mindent vittünk, hiszen a korcsoport legjobb játékosának Frauenberger Benedeket (Kézilabda UP – PLER „A”) választották, míg a legjobb kapus címnek Kovács Zsombor (Kézilabda UP – PLER „B”) örülhetett.

4

A legkisebb kiírt korosztályból sem maradhattunk ki, Puskás Viktor U10-es csapata a Faházban bizonyított: veretlenül zárták a csoportot, majd a döntőben 15-6-ra verték meg a Postás SE-t. Innen is elhoztunk egy különdíjat, a legjobb játékosnak Nyéki Istvánt választották.

cikk: Tóth Noémi

Gratulálunk minden játékosnak!

 

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva