Mennyi ajándék kerül Budapest Adományfája alá?

Szerző • 2015-12-11 • Hírek, Közélet Mennyi ajándék kerül Budapest Adományfája alá? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva959

Budapest Főváros Önkormányzata közös erővel ismét felállította azt az óriási karácsonyfát, ami 2014-ben világhírű lett az Erzsébet téren.

Idén még többen csatlakoztak a kedves kezdeményezéshez: a Design Terminál, a Hello Wood, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt., valamint a Vodafone Magyarország is. A szervezetek közös összefogással szeretnék segíteni a rászorulókat.

A Hello Wood alpinistákkal kiegészült csapata 40 tonna tűzifából építette meg az óriási karácsonyfát. Az „építmény” 16 méter magas, 30 négyzetméteres alapterületű lett, több mint egy héten keresztül építették. A fa belsejébe még egy kilátót is raktak.

Budapest, 2015. december 8. A Hello Wood építész- és dizájnstúdió 16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületû, 40 tonna tûzifából épített óriási karácsonyfája az Erzsébet téren 2015. december 8-án. A Design Terminál és az Ökumenikus Segélyszervezet közös akciója keretében az ünnepek után az alkotás elemeit rászorulóknak osztják szét tûzifaként. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az átadón Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője kiemelte:

Az Adományfát nem csupán rendkívüli méretei és az alkotói kreativitás, de üzenete is egyedülállóvá teszi: cselekvő szolidaritásra hív, mielőtt tűzifaként maga is segítséggé válik a rászoruló családok számára.

A látványosság az összefogást szimbolizálja, és megpróbálja felhívni a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése több ezer családnak okoz nehézséget napjainkban. A karácsonyfánál lehetőség van közvetlen pénzadomány felajánlására, melyből a MÖS további tűzifához juttatja a rászorulókat. Az országos összefogáshoz bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonalon keresztül. Egy telefonhívás, vagy SMS 250 forint adományt jelent.

A Vodafone Magyarország online kampánnyal egészíti ki az akciót. Minden MINDIGEGYÜTT hashtag (röviden: #, ami igazából nem más, mint egy címke) használat a közösségi oldalakon (Instagram, Facebook, Twitter, stb.) két további fahasáb-adományt jelent a rászorulóknak.

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva