Ment a Téblábolás nyáron is…

Szerző • 2014-09-06 • Hírek, Kultúra Ment a Téblábolás nyáron is… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva942

A Tébláb iskolának is táboroztatással telt a nyári szünete. Sok szép magyar tájon jártak, sőt, még külföldi turnén is megfordultak a táncos lábú fiatalok. Az iskolakezdéssel elindultak a beiratkozások és megkezdődnek az őszi programok, hiszen a 18. kerületi nagy rendezvények sem is telhetnek el a Tébláb csoport művészei nélkül. Vörös Árpád beszélt a nyári vakációról és tervekről.

DSC_9599.JPG

Hogyan töltötte a Tébláb csoport a nyáriszünetet?

Két fantasztikus táborunk volt; az egyik a Jászságban, a másik az Őrségben. Ilyenkor levonul negyven-ötven gyermek a pedagógusok kíséretével a táborba, és elkezdődik az intenzív táncoktatás. Természetesen ez néhány hagyományos programmal, például játékokkal tarkítva. A tábor egyhetes időtartama alatt annyi mindent tanulnak a gyerekek, hogy az bizony felér két hónap iskolai tanítással.

Miért tartják fontosnak a táboroztatást az iskolai programon kívül?

Az iskolában hetente két alkalommal másfél-két órában foglalkozunk a gyerekekkel. De a tábor alatt a tanár és diák sokkal többet tud foglalkozni egymással, ugyanis 0-24-ben együtt vagyunk, együtt táncolunk, játszunk. Ez szakmai és pedagógiai valamint szociális szempontból is többet ad a gyerekeknek. Ebből a szempontból is nagyon jól sikerültek az idei táboraink.

DSC_9426.JPG

Ugyanazok a gyerekek vettek részt mind a két helyszínen?

Nem. Mind a két táborunk másik negyven-ötven gyereknek szólt.

Merre jártak még a nyáron?

Volt egy turnénk Macedóniában, ami már egy régi kapcsolatunknak köszönhetően közel 15 évre tekint vissza. Vitula városában van egy tánccsoport, amely hasonló tematikájú, mint a Tébláb. Szintén kisgyerekektől a felnőttekig, több csoportot számlál. Ötször voltak már nálunk az elmúlt 15 évben, és természetesen az idén is vendégeink voltak. Mi pedig harmadszor kaptunk meghívást a 40 gyerekkel, így nagy örömmel láttunk neki a turnénak.

DSC_9309.JPG

Hogy érezték magukat?

Rendkívül jól éreztük magunkat, mert tényleg japántól egészen az európai és ázsiai országok csoportjaival bezárólag mindenkivel lehetett találkozni, táncolni. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy mi képviselhettük Közép-európát.

A Tébláb szülők csoportjának hogyan telt a nyári szünete?

Velük nyáron teljesen másképp próbálunk, mivel sokkal kevesebb a találkozó. De ők ennek ellenére szorgalmasan próbáltak és készültek az őszi programokra.

Megkezdődött a tanítás a Tébláb tánciskolában is?

Már készülünk az órarendekkel, és várjuk a gyerekek jelentkezését, és szerencsére nagyon szép számban érkeznek. Jelenleg több mint 300 tanulónk van.

DSC_9305.JPG

Milyen rendezvényekre készülnek már most?

Természetesen, hiszen szeptember 6-án a Bókay kertben lesz a Kóstoló, amin mint mindig, most is fellép a Tébláb. Évek óta szereplői vagyunk ennek a fantasztikus gasztronómiai és kulturális rendezvénynek. Lesz egy nagyobbacska fellépésünk szombat délután, illetve az egyik csoportunk egy ír kocsmazenekarral is fellép még aznap este. Aztán a csapat egy része megint elutazik, mert szeptember 12-17. között kerül megrendezésre a Zseliz-i városi napok, amin vendég szereplünk. Majd szeptember 27-én Csákvári Lovas Napokra vagyunk hivatalosak, ahová tradicionálisan visszahívnak minket.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva