Mentorok kerestetnek

Szerző • 2015-10-30 • Hírek, Oktatás Mentorok kerestetnek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva753

Sok gyerek küzd olvasási problémával. Nekik segíthet a szenior mentor program, amelyhez kerületi önkéntesek is csatlakozhatnak.

Nem illő dicsekedni egy korábbi PISA- (nem a ferde torony városa, hanem angol szavak rövidítése) felmérés eredményeivel, ugyanis a magyar gyermekek, fiatalok olvasási és szövegértési tudománya a 34 OECD-tagállam között az utolsó helyre volt elegendő. A kétségbeesés nem pálya, tudván, hogy a szeniorkorosztály felhalmozott tudásának hasznosításával látványos javulás érhető el.

A mentori feladatokhoz elengedhetetlen az olvasás szeretete, az empátia, a türelem, a szabad idő és a kétéves együtt gyakorlást követően borítékolható siker utáni vágy.

Programunk az általános iskola 2. és 3. osztályos tanulói számára készült – tájékoztatott Tari Alexandra, a program koordinátora. – Több mint száz egyéni tag teljesít szolgálatot oktatóként, mentorként az iskolai tanítást követő, jelenleg 25 általános iskolára kiterjedő programban. Tapasztalataink szerint egy-egy osztályban átlagosan a nebulók 10-12 százaléka szorul mentori segítségre és felügyeletre az olvasási és szövegértési feladatokban. A mentoraink két éven keresztül folyamatosan dolgoznak a gyermekek olvasási, szövegértési készségeinek javításán, amelyek mind az iskolában, mind az életben szükségesek. Mindenki örömére és hasznára válna, ha a programunk sok-sok iskolába eljutna, ám ehhez több felhalmozott szaktudással rendelkező 55 év fölötti mentorra volna szükség. A jelentkezést interjú követi, amelyben megbeszéljük, ki mire számíthat, kölcsönösen megfelelünk-e a szakmai és a humán elvárásoknak. A felelősségteljes pozitív döntést követően nem marad más, mint a nagybetűs közszolgálat.

A Senior Mentor Programról és a jelentekés menetről ide kattintva tudhat meg mindent!

bp18.hu, Gönczöl

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva