Mentsen meg egy kóbor kutyát: fogadja örökbe!

Szerző • 2016-02-26 • Hírek, Közélet, Programok Mentsen meg egy kóbor kutyát: fogadja örökbe! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva846

Az állategészségügyi szolgálat Illatos úti ebtelepén szinte mindig telt ház van, közel száz kutya várja gazdáját, ám önöknek, állatbarát polgároknak köszönhetően már 1290 napja nem kellett elaltatni egy kutyust sem, mert rendszeresen fogadnak örökbe állatokat a menhelyről. Kutyát a nyitva tartási időben bármikor el lehet vinni, Március 6-án azonban örökbeadó napot szervez a szolgálat.

Csak a kerületünkből, Pestszentlőrinc-Pestszentimre területéről 12 kutya kapott ideiglenes szállást a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti igazgatóságának állategészségügyi szolgálatának Illatos úti menhelyén.

“A Szolgálatnál 94 férőhely áll rendelkezésre a kóbor illetve leadott állatok elhelyezésére. Minden a Szolgálathoz bekerülő 3 hónaposnál idősebb kutyát ellátunk parvovírusos bélgyulladás, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirózis és veszettség elleni vakcinával, míg a 3 hónapnál fiatalabb állatok parvovírusos bélgyulladás elleni oltást kapnak. Valamennyi kutya féregtelenítő kezelésben is részesül, és örökbeadáskor minden állatot microchippel látunk el. A befogott kutyákat 15 napig csak eredeti gazdájuk viheti haza. A tulajdonjogot az oltási könyvvel kell igazolni. 15 nap elteltével a kóbor kutyát bárki örökbe fogadhatja” – olvasható a szolgálat weboldalán, az ebtelep.hu-n.

A menhely örökbeadási napot tart március 6-án, vasárnap 10-15 óráig:

kutya01_bent

Mi a teendő, ha kóbor ebet látunk?

Hívjuk a következő számok valamelyikét:

06 (1) 301-7500 vagy 06 (1) 347-0830

Készüljünk fel arra, hogy a diszpécsernek milyen információkat tudunk adni, miről kérdez majd bennünket:

Kóbor eb esetén:

– Mozgásban van-e a kutya?
– Útközben látta-e? (kocsiból,villamosról…)
– A nap mely szakában szokta ott látni?
– Mióta van ott az eb?
– Nincs-e a környéken közért, hentes, iskola?
– Ismerős-e a kutya? (Van olyan, hogy a szomszédból jár ki.)
– Hogy viselkedik az állat? (nyugodt, barátságos, távolságtartó, fél, beteg, sérült, agresszív, vemhes)

Vigyázzunk testi épségünkre, idegen kutyához csak óvatosan közelítsünk! Ha nem agresszív, meg lehet próbálni valamilyen módon megfogni, pórázzal, övvel.

Sajnos vannak kitett ebek is, náluk nagyobb az esély, hogy megfogjuk őket, ha nem futnak el félelmükben.

Ha bármely állat agresszió jeleit mutatja, nem szabad folytatni a közeledést, lassú, nyugodt tempóban távolodni kell tőle, de nem hátat fordítva neki.

A Szolgálat nyitva tartása:
• hétfőtől- szombatig: 10-15 között
• vasárnap, munkaszüneti napokon: 10-13 között
• ünnepnapokon nincs ügyfélfogadás

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának címe : Budapest, IX. kerület, Illatos út 23/a. Telefon: (1) 347-08-30

Weboldal: ebtelep.hu
Facebook-oldal: https://www.facebook.com/ebtelep

Megközelíthető:
a Boráros térről 54-es vagy 55-ös autóbusszal (9. megálló – Táblás utcánál kell leszállni).

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva