Merjünk személyesen kapcsolatba lépni a rendőrökkel!

Szerző • 2014-05-31 • FejlesztésekHozzászólások (0)2139

Erre jók az új rendőrségi pontok. Besétálhatunk, de mobilon is elérhetjük a járőröket! Építsünk ki közvetlen kapcsolatot a minket védőkkel!
De mik is ezek a rendőrségi pontok? Mit takar a kifejezés, és mire is jó ez nekünk?

Rendőrségi irodák a lakosság szolgálatában

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság – a 18. kerületi önkormányzat támogatásával és finanszírozásával – 2013 nyarán a Havanna-lakótelepen, a Csontváry utca 23. szám alatt, 2013 őszén pedig a Pestszentimre városközpontjában található Imre-házban nyitotta meg egy-egy új rendőrségi irodáját.

IMG_4382

Balázs Zoltán rendőr őrnagy, a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője szerint a kerületi beruházás lényege a rendőrségi szolgáltatás javítása, a rendőrség és a lakosság kapcsolatának erősítése, az ügyintézések egyszerűsítése, és a rendőrségi munka hatékonyságának növelése. Ugyanis a lakosoknak a szakhatósági és igazgatásrendészeti ügyintézésen kívül nem kell minden esetben befáradni a kapitányságra, minden információt megkapnak, vagy átadhatnak a rendőrségi iroda ügyeletesénél, továbbá az irodákban feljelentést is tehetnek.

Az intézkedés növeli a lakosság szubjektív biztonságérzetét, hiszen a lakóhelyük közvetlen közelében egy biztos rendőrségi jelenléttel találkozhatnak, akihez bármely probléma esetén azonnal, személyesen fordulhatnak. A Havanna-lakótelepen például naponta már több lakos is felkeresi az irodát, hogy feljelentést tegyen, vagy informálódjon, és az imrei iroda is egyre népszerűbb.

IMG_4393

Fontos, hogy eljusson a lakossághoz a rendőrségi iroda igénybevételének lehetősége. Az ügyfélfogadás munkanapokon 10.00 – 20.00 óra között van.

A rendőrségi irodák mobilszámai:

–       Pestszentimrei iroda: + 36 – 20 / 321 – 1016

–       Havanna iroda: + 36 – 20 / 330 – 8515 

IMG_4375

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva