Metrófelújítás – módosul a forgalmi rend az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópontban

Szerző • 2020-03-07 • Hírek, Közlekedés Metrófelújítás – módosul a forgalmi rend az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópontban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva254

Mától módosul a forgalmi rend az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópontban, mert a 3-as metróvonal felújítása részeként a Népliget állomásnál liftet építenek. A BKK korábbi tájékoztatása szerint a repülőtér irányából érkezők által használt sávok közül a népligeti felüljáró mellett lezárják – várhatóan augusztusig – a Rákóczi híd irányába tartó két balra kanyarodó, valamint a Hungária körút felé vezető egy jobbra kanyarodó forgalmi sávot. Helyettük a felüljáró másik oldalán, a városhatár irányába vezető oldalra kerül egy “vegyes”, jobbra és balra kanyarodást is lehetővé tévő sáv.

Az átvezetett sáv miatt a Könyves Kálmán körútról az Üllői útra, a városhatár irányába kanyarodó két balra kanyarodó sávból a munkálatok idejére egyet lezárnak.

A BKK azt javasolja, hogy az ideiglenes forgalmi rend ideje alatt az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópont helyett a Vajda Péter út-Könyves Kálmán körút csomópontot vagy a népligeti felüljárót használják a közlekedők.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva