Metrófelújítás – BKK: fennakadások nélkül jártak a pótlóbuszok

Szerző • 2020-11-10 • Hírek, Közlekedés Metrófelújítás – BKK: fennakadások nélkül jártak a pótlóbuszok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva146

Fennakadások nélkül közlekedtek a 3-as metróvonal felújítás alatt álló középső szakaszának forgalmát kiváltó járatok Budapesten a reggeli csúcsidőben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A 3-as metróvonal rekonstrukciójának utolsó üteme szombaton kezdődött a belvárosi szakaszon, a hétfői volt az első hétköznap a megváltozott forgalmi rendben. A metrópótló buszok és a lezárt metrószakasz elkerülését biztosító többi felszíni járat is zavartalanul közlekedett – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amely szerint a közösségi közlekedést használókat nem érte váratlanul a megváltozott forgalmi rend, akit mégis, azt a lezárt metróállomásoknál a BKK munkatársai segítették az eligazodásban.

A BKK közölte azt is, hogy a reggeli gépjárműforgalom esetében “sajnos érvényesült a papírforma”: a megváltozott közlekedési rend és a díjmentes parkolás miatt a belváros több pontján a szokásosnál nagyobb torlódások alakultak ki.

A reggeli csúcsforgalomban kritikus pont volt a metrópótló buszok útvonalán a Kiskörút, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út csomópontja, a Váci út a Lehel tértől, az Üllői út Határ út és Nagyvárad tér közötti szakasza és a Kálvin tér környéke.

A BKK arra kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy ha a belvárosba tartanak, fontolják meg, valóban szükséges-e autóba ülniük, és ha tehetik, inkább válasszák a fennakadás nélkül üzemelő közösségi közlekedést.

A metrópótlás forgalmi rendjéről a bkk.hu/m3felujitas oldalon lehet tájékozódni.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva