Miért éppen az ajtó?

Szerző • 2015-04-02 • Hírek, Művészet Miért éppen az ajtó? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva804

Az ajtó – ez volt a címe az 5Kor Képzőművészeti Csoport által hat évvel ezelőtt életre hívott tematikus kiállítássorozat újabb rendezvényének. A megnyitót a hagyományokhoz híven április 1-jén tartották.

Hogy miért épp az ajtó? Mindenki ezt kérdezte. A Városképnek nyilatkozó Huller Ágoston festőművész, az 5Kor egyik alapítója és a Szamárfül című tematikus kiállítássorozat ötletgazdáinak egyike állította, hogy a cím már rég megvolt, és eredetileg „a tévedés” lett volna, de az túl negatívnak tűnt. A kiállítást megnyitó Kucsák László országgyűlési képviselő is folytatott nyomozást a témában.

ajto_bent

– Amikor a csoport egyik tagjától megkérdeztem, miért éppen az ajtó, ő visszakérdezett: „miért, a múltkor miért épp a körvinkli volt”? Elárulom, hogy ez Árvay Zolta volt – mesélte beszédében.

ajto02_bent

A rejtélyre tehát nem derült fény, de az igazat megvallva erre komolyan senki nem is számított. A Szamárfül című sorozatról ugyanis most már mindenki tudja, hat évvel ezelőtt egy egyszeri eseménynek indult, amelynek a lényege az volt, hogy az 5Kor tagjai adott témára kérnek műveket a vállalkozó kedvű művésztársaktól, és mivel a kiállítás megnyitását – nem véletlenül – április 1-jére időzítették, minden résztvevő számára evidensnek tűnt, hogy a felkérést humorral kezeljék.

ajto04_bent

A Szamárfül ma már hagyomány. A megnyitó most is április 1-jén volt, ezúttal is a csoport bázisának számító Kondor Közösségi Házban, és a mostani eseményre is a képzőművészeti élet színe-java érkezett friss, kifejezetten ide készült alkotásokkal.

A tárlat április 10-ig tekinthető meg.

bp18.hu, K.Gy.

(Címlapkép: deviantart.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva