Mikuláskereső séta volt a Tomory múzeummal

Szerző • 2019-12-16 • Hírek, Könnyű Mikuláskereső séta volt a Tomory múzeummal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva310

Közel 200 gyermek és felnőtt vett részt a Tomory Lajos Múzeum és a FezoSport szervezésében az első lőrinci Szent Miklóst kereső gyalogos sétán, énekelt együtt a program végén a gitáros mikulással a Tomory Lajos Múzeum látványraktárában.

A szervezők remélték, hogy sok olyan család akad a kerületben, ahol a hétvége nemcsak a bevásárlásról, a plázák tömegéről szól, és a nagy érdeklődés őket igazolta. A túrára vállalkozókat térkép, sétaleírás, és az út során elrejtett mikulásfejek segítették a 4,3 kilométeres távon. A Herrich-Kiss villa teraszán kialakított regisztrációs ponttól először a közeli, Szent Lőrinc kápolna melletti dombra vezetett az út, majd a Bókay-kerten keresztül, a Gödör-tér mellett elhaladva, a Bókaytelep utcáin kanyarogva érték el a sétálók a Városház utcánál a Kossuth tér sarkát. Itt a Thököly úton továbbhaladva elértek a legtávolabbi pontig, a könyvtár mögötti játszótérig. Majd a református és evangélikus templom előtt elsétálva, a Kossuth téren átvágva érték el a Baross utcához vezető átkelőhelyet, ahol az útvonal visszatért az Üllői út másik oldalára. A mellékutcákon kanyarogva érték el a sétálók a Margó Tivadar utcát, ami szinte a végállomásig, a Herrich-Kiss villáig vezetett egy kis vargabetűvel.

A sétaútvonal összeállítója, Heilauf Zsuzsanna ügyelt arra, hogy az útvonal érintse a kerület több templomát, a két Bókay-kertben látható repülőgépet, és három játszóteret is, így minden apróság élményekkel tele, és kissé kifáradva léphetett be az oklevél átvétele után a Tomory Lajos Múzeum látványraktárába, ahol már várta őket a Mikulás. A Fezosport Ladoniczky Ferenc irányításával nemcsak a regisztrációról és az emléklapokról gondoskodott, forró tea és illatos mézeskalács, alma és mandarin várta a kicsiket. A teraszon mindenki majszolhatott a zsíroskenyérből és süthetett egy kis szalonnát a kerti tábortűznél. A Látványraktár többször teljesen megtelt, a kiállítás megtekintése, a régi tárgyak feletti nosztalgiázás, a közös éneklés jó lehetőséget adott a megpihenésre a hazatérés előtt. A gyermekek többsége megölelte a mackógyűjtemény óriás Micimackóját, és a látványraktár szekrényein elhelyezett valamennyi mágneses kirakó többször is összeállt 14 óráig, a program végéig.

A szervezők külön szeretnék megköszönni a program szervezésében nyújtott segítséget a Felnőttek Gimnáziumának és a Városgazda munkatársainak. A Tomory Lajos Múzeum elkötelezett abban, hogy minden kerületi számára tartalmas programokat kínáljon, amelyek segítségével felfedezheti lakóhelyét, családja, közössége múltját. A következő évben is többféle túrát tervezünk különféle partnerekkel, és ha ónállóan indulnak útnak, figyelmükbe ajánljuk a 18kerterkepen.hu oldalunkon található ingyenes sétaapplikációt.

Forrás: Tomor Lajos Múzeum

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva