Milliós fizetést kaphatnak a légforgalmi irányítók

Szerző • 2018-02-21 • Hírek, Közélet Milliós fizetést kaphatnak a légforgalmi irányítók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva574

Interjút készített a Pénzcentrum Menráth Gáborral, a HungaroControl terminálirányítási vezetőjével. A légiforgalmi irányítókról volt szó, akik Ferihegyen is dolgoznak, érdemes elolvasni!

Aki szeretne légiforgalmi irányítóként dolgozni, és a kerületben lakik, az elég szerencsésnek mondhatja magát. Aki pedig még bele sem gondolt, milyen lenne egy ilyen állás, annak épp ideje belegondolnia. Az állás betöltéséhez ugyanis nem kell diploma, bár tavaly 700 jelentkezőből mindössze 20 kezdhette meg a tanfolyamot, ami légi irányítóvá teszi az embert idehaza.

Miért éri meg ilyen hivatást választani? Nos, egyrészt a fizetésért. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2015-ös adatai alapján ugyanis egy 31 és 40 év közötti légiforgalmi irányító átlagos havi bruttó keresete 1,7 millió, egy 41 és 50 év közöttié pedig 2,1 millió forint.

És hogy kiből lesz kiváló légiforgalmi irányító?

Nos, Menráth Gábor, a HungaroControl terminálirányítási vezetője elárulta a lapnak, hogy aki tud hangszeren játszani, és csapatsportokat kedveli, az jó eséllyel jó irányító lenne. Természetesen a megfelelő stresszkezelés is nagyon fontos, és az sem árt, ha valaki jól érti a hallott szöveget, ugyanis volt olyan tanuló, akit azért tanácsoltak el, mert nem értette tisztán az egyik pilótát. Menráth Gábor már rengeteg tapasztalattal rendelkezik, ő a stresszt már csak egy kellemes “belső izgalomnak” hívja, ami arra enged következtetni, hogy ez a munka soha, egy percig sem unalmas.

A teljes interjút a penzcentrum.hu-n, ide kattintva olvashatja el!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva