Mindennapok egyensúlya a Városháza Galériában

Szerző • 2015-11-12 • Hírek, Művészet Mindennapok egyensúlya a Városháza Galériában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1494

Eltérő szemléletmód, különböző színvilág, mégis azonos szándék. Nagy Ernő és Szikszai Sándor képei kerültek harmóniába a Városháza Galériában egy közös tárlat keretében. A kiállítás november 17-ig tekinthető meg.

Az akvarell vagy közismertebb nevén vízfestészet a profik által az egyik legösszetettebbnek tartott stílus, mára mégis az amatőr alkotók legnépszerűbb kifejezésmódjává vált. Nehézsége éppen a szépségében rejlik, ugyanis a technika nyújtotta szabadság kihasználásához biztos kezek kellenek. A papírra felvitt, lágyan egymásba omló színek az olajfestéssel ellentétben nem keverhetők, így a képet mindig a világostól a sötét tónusok felé haladva kell megalkotni. Az akvarell a múló pillanatok megörökítésének legjobb eszköze, rengeteg érzelem fejezhető ki vele.

galeria01_bent

Erre épít a munkájában Nagy Ernő és Szikszai Sándor festőművész, akik az International Watercolour Society elnevezésű nemzetközi akvarellszövetség tagjai, s akiket – bár egyénileg, saját stílusban és módszerrel alkotnak – azonos szándék vezérel, az, hogy az élet mindennapi szépségeit az akvarellfestészet lehetőségeinek felfedezésével osszák meg másokkal. A Városháza Galériában rendezett Harmónia című közös kiállításuk jól szemlélteti a stílusban rejlő sokszínűséget, eltérő ecsetkezelésük és színhasználatuk igazán egyedivé teszi a festményeiket.

galeria02_bent

A kiállítást a megnyitón Garamvölgyi Béla festőművész méltatta, s Draskóczy Zoltán gitárművész és Pallagi Teréz fuvolaművész játéka mellett felhangzottak Jakos Kata költő versei Katona Lucia tanár és önmaga tolmácsolásában. A tárlat nyitvatartási időben november 17-ig tekinthető meg a galériában.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva