Mindent bevet a BKK a Sziget ideje alatt

Szerző • 2015-08-12 • Hírek, Közlekedés Mindent bevet a BKK a Sziget ideje alatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva773

Több járatát is sűríti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Sziget Fesztivál ideje alatt, augusztus 10. és 17. között, ráadásul rendkívüli járatokkal is kedveskedik. Az Óbudai-sziget környékén forgalomkorlátozásra is lehet számítani.
 

A BKK csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az 5-ös, szentendrei HÉV nappal sűrűbben és több kocsival közlekedik és éjjel is negyedóránként jár majd. A 6-os éjszakai villamosok ugyancsak kisebb időközökkel követik egymást, nagyobb kapacitású járműveket állítanak forgalomba a 901-es és 918-as éjszakai buszokon, és rendkívüli hajójáratot indítanak a Petőfi tér és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. 
 
A be- és kiköltözés ideje alatt a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es terminálja és az Sziget (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekednek transzferbuszok. A különjárattal szombattól jövő szerdáig csak Óbuda felé lehet utazni, augusztus 17-én pedig kizárólag a repülőtér felé közlekednek a transzferbuszok. A járat reggel 8.45 és éjjel 0.30 között közlekedik, 30 percenként. A transzferbuszt csak Citypass-karszalaggal lehet igénybe venni, amellyel egyébként a fesztiválozók korlátlan számú utazásra jogosultak Budapesten belül. 
 
A fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. Péntek estétől augusztus 18-án 18 óráig lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is.  

Tilos lesz megállni a Reménye Ede utca, a Benedek Elek utca, a Vajda János utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca, az Óbudai rakpart egy-egy szakaszán, valamint az Auchan átkötőúton. A Szentendrei út-Reményi Ede út-Jégtörő utca-Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani. 
 
Augusztus 10-e, hétfő és 16-a, vasárnap között rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér (Erzsébet híd) és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget-hajójeggyel lehet utazni. A D13-as hajójárat 2015. augusztus 9. és 16. között egyik irányban sem áll meg az Óbudai-sziget megállóhelyen.

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét ide kattintva, az éjszakai hálózatét itt érhetik el.

Forrás: MTI/BKK
Fotó: rated.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva