Mindjárt itt a 11. Budapesti Cirkuszfesztivál

Szerző • 2016-01-06 • Hírek, Programok Mindjárt itt a 11. Budapesti Cirkuszfesztivál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva831

Budapestre figyel csütörtöktől egészen öt teljes napon át a cirkuszvilág: január 7-e és 11-e között 13 ország 75 fellépőjének részvételével rendezik meg a 11. Budapesti Cirkuszfesztivált.

Az előválogató zsűri a világ minden tájáról küldött bemutatkozó anyagok közül harminc produkciót választott ki, ezek indulnak fővárosban rendezett nemzetközi versenyen. A produkcióknak azért presztízsértékű egy ilyen fesztiválon fellépni, mert itt a legnagyobb cirkuszok igazgatói, menedzserei láthatják őket, és egy jó szereplés, vagy akár a fődíj elnyerése szerződésajánlatokat is hozhat a művészeknek – mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

A Budapesti Cirkuszfesztivál elnöke Eugene Chaplin, a Vevey Comedy Festival elnöke és a kanadai Vaudreuil-Dorion Nemzetközi Cirkuszfesztivál tanácsadója lesz.

Egy külön magyar gálát is rendeznek, amelyen az artistaképző növendékei és független magyar csapatok fognak fellépni.

A győzteseket január 11-én, a Széchenyi Fürdő télikertjében rendezett fogadáson jelentik be, a díjakat az esti gálaműsoron adják át.

Forrás: MTI
Fotó: http://www.fnc.hu/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva