Minitenisz az oviban

Szerző • 2018-05-03 • Hírek, Sport Minitenisz az oviban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva797

A tenisz alapjaival ismerteti meg az óvodásokat az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány XVIII. kerületben elkezdett programja, melynek során első körben hat óvoda pedagógusai kaptak képzést a tenisz tanításához.

Az elméleti oktatást követően először a Nyitnikék óvodában zajlott a képzés. Az óvodapedagógusok lelkesen gyakoroltak az alapítványt képviselő Sebestyén Kata irányításával.

A mini teniszütőt és a szivacslabdákat néhány labdamenet erejéig Galgóczy Zoltán alpolgármester is kipróbálta az óvoda műfüves focipályáján.

A kerület tizenegy óvodájában van ilyen kis sportpálya, ami a foci mellett tökéletesen alkalmas a teniszezésre is. A cél az, hogy idővel valamennyi ilyen pályával rendelkező intézményben elérhető legyen a gyerekek számára a tenisz – mondta el az alpolgármester.

Ez a sportág most nagyon népszerű Magyarországon, elég csak Babos Tímea nemzetközileg is kiemelkedő sikereire gondolni, vagy a férfiaknál Fucsovics Márton profi mérkőzéseire, amiket nagy érdeklődés övez. Nagyon jó, hogy már óvodáskorban megtanulhatják a gyerekek a helyes ütőfogást, vagy csak egyszerűen játszanak egy jót egy új sportágban.

Az Ovi-Tenisz Program egy új kezdeményezés, az országban először a XVIII. kerületben kezdődhetnek meg a játékos foglalkozások.

Tulajdonképpen most teszteljük ezt a programot, ami szeretném, ha később országos szinten is kiteljesedne – mondta Sebestyén Kata. – A felszerelés, az ütők, a labdák és a mobil háló már mindenhol beszerezhetők és jó lesz látni, hogy miként működik ez a játék a gyerekekkel.

Csomósné Bányácski Anasztázia, a Nyitnikék óvoda vezetője elmondta, hogy kollégáival nagyon örülnek a lehetőségnek, és annak is, hogy a gyerekek számára ez az új mozgásforma kitűnően beilleszthető a napi játék kereteibe.

A mini tenisz már a legkisebbeknek is adhat új játékélményt, de a középső és főleg a nagycsoportosok számára mindenképpen hasznos mozgásforma.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva