Mit teszek másokért?

Szerző • 2014-11-24 • Hírek, Közélet, Polgármester Mit teszek másokért? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3476

A megítélésem attól függ, hogy mit teszek másokért – fogalmazta meg Ughy Attila polgármesteri ars poeticáját az újonnan választott képviselő-testület alakuló ülésén.

„A megítélésem attól függ, hogy mit teszek másokért” – fogalmazta meg Ughy Attila polgármesteri ars poeticáját az újonnan választott képviselő-testület alakuló ülésén. A kerület vezetője arra kérte a munkatársait, hogy e gondolatok szellemében végezzék ők is a munkájukat a következő öt évben.

Ünnepélyes keretek között tette le esküjét november 24-én Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának megválasztott képviselő-testülete. A Kossuth téren tartott ökumenikus áldáskérést követően Ughy Attila a testület tagjaival a Rózsa Művelődési Házba vonult át, ahol a polgármesteri esküvel kezdődött, és a képviselők esküjével folytatódott az új testület első ülése. A helyi választási bizottság elnöke sikeresnek minősítette a választásokat, amelyeket – így fogalmazott – a választók fegyelmezettségének köszönhetően semmilyen említésre méltó esemény nem zavart meg.

Clipboard08

– Újra itt, egymás között, egymással, a kerületért – kezdte ünnepi köszöntőjét Ughy Attila. – A négy évvel ezelőtt meghirdetett változás, felzárkózás, gyarapodás évei után most, 2014-ben a folytatás évét kezdhetjük meg. Az idei választásokat a Fidesz–KDNP pártszövetség magabiztosan, kérdések és kételyek nélkül nyerte meg. A kerület választói ezúttal is azokra bízták a vezetést, akik az elmúlt években a jó gazda szorgalmával, a kerület iránti alázattal végezték a dolgukat. Az első szó tehát most a köszöneté.

A polgármester beszédében emlékeztetett: négy évvel ezelőtt sokan intették, ne ígérjen olyat, amit nem tud megtartani. De az ígéretek megvalósultak: a csatornázás, a kerületi adósságok rendezése, az intézmények korszerűsítése, Pestszentimre városközpontjának megújítása, a közterületek korszerűsítése és sok mást terv.

Clipboard07

Öt év − öt üzenet

Ughy Attila a következő önkormányzati ciklus öt évére öt programpontot fogalmazott meg.
Az első: ami jó, arra vigyázunk, ami nem jó, azt kihagyjuk – kezdte az üzenetek ismertetését. A második: a közösségépítésnél kevés fontosabb dolgunk van. A harmadik: folytatjuk a megkezdett projekteket, és újakat indítunk el. A negyedik: a kerület üzem- és működőképes, és tovább emeljük a közszolgáltatások színvonalát. Az ötödik: a lakosság részére megnyitott pályázati lehetőségek kiszélesítése és minél több, a lakókörzeteket érintő fejlesztés felgyorsítása.

A polgármester végül megfogalmazta saját ars poeticáját:

− Jómagam Mindenható előtti megítélése attól függ, hogy mit teszek másokért. Kérem önöket, hogy ezt az utolsó félmondatot jegyezzék meg, és ezt tartsák magukra nézve is érvényesnek – szólt a képviselőkhöz.

Clipboard06

Áldás kísérje munkájukat
Az alakuló ülést megelőzően a képviselő-testület tagjai ökumenikus áldásban részesültek a Kossuth téri evangélikus templomban. Ilyen ceremónia korábban nem kísérte a képviselők beiktatását. A szertartáson római katolikus, evangélikus, református és baptista egyházi vezetők osztottak áldást.

A Rózsában rendezett ünnepi ceremónia második felében a kerület két korábbi polgármestere, Molich Endre és Mester László köszöntötte a megválasztott képviselőket, és kifejezték bizalmukat azzal kapcsolatban, hogy a munka ebben a ciklusban is a kerületi közösség érdekében folyik majd.

Polgármester, alpolgármesterek

A testület ülése a polgármesteri hivatalban folytatódott. A grémium előbb megszavazta saját szervezeti és működési szabályzatát, majd hosszabb egyeztető vitában megválasztották a bizottságok tagjait és elnökeit.

Clipboard05

A városvezetés
Ughy Attila – polgármester Lévai István Zoltán – általános polgármester-helyettes; feladatkörök: városüzemeltetés, városgazdálkodás, vagyongazdálkodás, tulajdonosi jogok, közbiztonság, szabadidő és sport, Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat, peres ügyek Dömötör István – alpolgármester; feladatkörök: szociális és lakásügyek, egészségügy, környezetvédelem Galgóczy Zoltán – alpolgármester; feladatkörök: felnőtt- és oktatási intézményen kívüli oktatás, kultúra, közművelődés, óvodai nevelés Szarvas Attila Sándor – társadalmi megbízatású alpolgármester; civil kapcsolatok, egyházi ügyek, a házgyári technológiával épült lakások környezetében felmerülő problémák kezelése, testvérvárosi kapcsolatok, nemzetiségi ügyek

Az ülés az alpolgármesterek jelölésével és megválasztásával zárult. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy a három alpolgármester mellett egy negyedik, társadalmi megbízatású alpolgármester is dolgozik meghatározott feladatkörrel. A képviselők némi vita után szavazták meg az alpolgármesterekre vonatkozó előterjesztést.

Clipboard04

Az ülésen esküt tettek a bizottságok külsős tagjai is, s ezzel hivatalosan lezárult a képviselőknek és a kerület vezetőinek a beiktatása.

bp18.hu, Kerékgyártó György

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva