Mixed media és társai

Szerző • 2016-02-15 • Hírek Mixed media és társai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1007

A kerületi pedagógusok, szociális gondozók is egy kis időre „diákokká” váltak, ugyanis február 10-én különböző kézműves technikákat sajátítottak el, hogy tudásukat továbbadhassák a gyerekeknek illetve gondozottjaiknak. A program keretében a résztvevők különböző ajándéktárgyakat készítettek az Ady iskola tornatermében.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány rendszeresen szervez olyan programokat, amelyek nem csak a szabadidő hasznos eltöltését szolgálják, hanem új tudásanyagot, praktikus ötleteket, maradandó élményt adnak a résztvevőknek.
Galgóczy Zoltán alpolgármester a megnyitón arról beszélt, hogy a rendezvény közösségépítő szerepe mellet lehetőséget nyújt a pedagógusoknak a közös gondolkodásra is, hogy miként lehetne színesebbé tenni az oktatást.

Ezúttal pedagógusokat, szociális gondozókat, nagycsaládosokat invitáltunk az alkotóműhely délutánra – mondta Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára. – A rendezvényen részt vett 16 diák is, hogy a pedagógusok láthassák, mennyire ügyesen tudják alkalmazni a gyerekek is az új kézművestechnikákat. A foglalkozás résztvevői húsvéti kosarat festettek, dekopázs technikával és csipkével díszített húsvéti tojásokkal, mixed media módszerrel faliképet, és 3D dekorgumi felhasználásával anyák napi virágdíszt készíthettek.

idosek01_bent

Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényre, mert megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk – hangsúlyozta Dámsa József önkormányzati képviselő, a közalapítvány elnöke. – Remek dolognak tartom, hogy közösen alkothatnak a kerület pedagógusai, mert egyébként kevés alkalom adódik arra, hogy együtt lehessenek, kicserélhessék gondolataikat egymással, közben pedig alkothassanak.

A rendezvényen Balog Kata kézműves vezető mutatta be az új kézműves-technikákat, aki mindig szívesen vesz részt az Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány programjain.

Nagyon jól éreztem magam, jó lenne, ha gyakrabban lennének ilyen alkotóműhely foglalkozások – mondta Kovácsné Vereb Katalin pedagógus. – Remek ötletnek tartom, hogy a kerület más intézményeiből nem csak tanárok, hanem óvónők és gondozónők is részt vehettek a programon. Jó volt együtt alkotni, sok-sok ötlettel szolgáltunk egymásnak.

idosek02_bent

S aki munka közben megéhezett, nem kellett a „sarki közértbe” szaladnia, mert a gasztronómia szakkörös diákok a vendégeknek szendvicseket készítettek, és végezték a vendéglátást. Az esztétikum és a kreativitás a gasztroasztalnál is nagy hangsúlyt kapott, ugyanis a főtt tojásokból készített ”kisegerek” mindenki tetszését elnyerték.

A rendezvény részvevői sorsoláson is részt vehettek. A közalapítvány jóvoltából sorsolással egyenként húsz alkotásra elegendő kézműves csomagot nyert a Sztehlo Gábor Óvoda Általános Iskola és Gimnázium, a Brassó utcai Általános Iskola, valamint a Borostyán Szociális Szakszolgálat.

A Pentacolor cég szponzorként támogatta a rendezvényt.

Kövessen minket az Instagramon is – nézze meg legérdekesebb híreinket és fotóinkat! Sőt, ha Önnek is vannak kerületi fotói, küldje el nekünk, hogy megoszthassuk követőinkkel. A fotókat az instagram18.kerulet@gmail.com címre várjuk. (Az Instagramunkról itt írtunk bővebben.)

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva