Mondd, szereted a háziállatod?

Szerző • 2014-10-01 • Család, Egészség, Hírek, Kultúra, Programok Mondd, szereted a háziállatod? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2197

A könyveken túl: Változatos programokkal várja az olvasókat az Országos Könyvtári Napok elnevezésű rendezvénysorozat. A Lőrinci Nagykönyvtár Mondd, szereted a háziállatod? címmel hirdetett irodalmi pályázatot.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2014-ben is összefogásra hívta a könyvtárakat, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával minél többen csatlakozzanak közülük az Országos Könyvtári Napok eseményeihez. A rendezvénysorozat keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtára egy héten át – október 13-tól 19-ig – szórakoztató és színvonalas programokkal várja a kicsiket és a nagyokat.

5

A programsorozat október 13-án, hétfőn Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, táplálkozáskutató egészséges életmódról szóló előadásával kezdődik.

6

Kedden felmerül a kérdés: ismeritek Muhi Andrist, Jankát, Büdös pizsamázót, Szösz nénét, Lecsöppenő Kecsöp Benőt? E népszerű mesehősök megteremtőjével, a kedvelt író-költővel, Varró Dániellel október 14-én író-olvasó találkozón ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

[/su_youtube][/su_youtube]

2Szerdán családi kézműves foglalkozásokat tartanak, csütörtökön A változó agy című, Sonnleitner Károly életmód-tanácsadó, pénteken pedig a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény közreműködésével Rozgonyi Sarolta múzeumpedagógus helytörténeti előadása lesz.

A Könyves Vasárnap, a rendezvénysorozat záróeseménye egyben az elismerések napja is, ugyanis ezen a napon adják át a Könyvtár barátja elismerést. Ezt a gesztusértékű kitüntetést olyan személyek kapják, akik támogatásukkal, önkéntes munkájukkal hozzájárulnak a könyvtár olvasás- és kultúranépszerűsítő munkájához.

Emellett ezen a napon lesz a Mondd, szereted a háziállatod? című, gyerekeknek szóló irodalmi pályázat eredményhirdetése is.

4
11.30-tól az Aranyszamár Bábszínház és a Kabóca Bábszínház közös előadása lesz, Máté Angi Volt egyszer egy… című mesekönyve alapján.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva