Mozgással a fejlődésért!

Szerző • 2015-10-20 • Hírek Mozgással a fejlődésért! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1224

Nyílt nappal kezdte a tanévet a Nyúlcipő alapítvány. Legyen szó figyelemzavarról vagy tanulási problémáról, a konduktív mozgásszervi terápia megoldás lehet!

A Nyúlcipő Konduktív Közhasznú Alapítvány 2007-ben alakult meg a Belina család és pár barátjuk segítségével a megkésett beszéd- és mozgásfejlődésű, hiperaktív, autista, figyelemzavaros, diszlexiás és diszgráfiás gyerekek fejlesztésére.

Belina Katalin, az alapítvány vezetője egy hosszabb külföldi munkáról hazatérve szembesült azzal, hogy a Dél-Pesti régióban még mindig nincs semmiféle mozgásterápiás lehetőség. Ekkor vette fel a kapcsolatot a kerületi védőnőkkel, orvosokkal, óvodákkal, illetve az önkormányzattal, ami azóta is folyamatosan támogatja az alapítvány tevékenységét.

nyul01_bent

Az intézmény foglalkozásain a Pető András orvos nemzetközileg is elismert módszerét a konduktív pedagógiát, valamint szenzoros integrációs és alapozó terápiát, gyógytornát, logopédiát és a kineziológia módszerét alkalmazzák. Emellett tartanak játékos babatornát, illetve felnőtteknek állapotjavító és -megőrző tornát is. Szakembereik – konduktorok, gyógypedagógusok, gyógytornászok, óvodapedagógusok, logopédusok – folyamatosan képzik magukat, bővítik tudásukat, hogy a résztvevőknek minél magasabb színvonalon tudjanak segíteni.

Tanévkezdő nyílt napjuk célja az volt, hogy újra felhívják a lakosok figyelmét működésükre, hiszen a szeptemberi iskolakezdés számos nem várt nehézséget –figyelemzavar, tanulási és magatartási probléma – hozhatott. Ezek hátterében sokszor az idegrendszeri éretlenség áll, amit könnyen lehet orvosolni egy-egy mozgásterápiával. A problémák fajtájától és súlyosságától függően, személyes felmérést követően, egyénileg vagy csoportosan foglalkoznak a résztvevőkkel.

Minden információt a foglalkozásokról az alapítvány weblapjára – www.nyulcipoalapitvany.hu – kattintva találhat.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva