Múltidéző piacot nyitnak a Nehru Parton

Szerző • 2015-09-07 • Hírek, Közélet Múltidéző piacot nyitnak a Nehru Parton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1165

„Értékes hagyományainktól hagyományos értékeinkig” – ez a mottója a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara hagyományteremtő rendezvényének, melyet szeptember 12-én és 13-án, a BKIK közösen a Fővárosi önkormányzattal fennállásának 165. évfordulójára rendez meg. A Múltidéző Piactér – Úszópiac elnevezésű, családi rendezvény célja a budapesti ipar, kereskedelem, kézművesség és a szakmák múltjának-jelenének bemutatása.

A fővárosban nagy hagyománya van a kézművességnek, a kereskedelemnek és a gasztronómiának. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy idén lett 165 éves a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, mely a céhek idejétől napjainkig azon dolgozik, hogy egy platformra tömörítse a neves mesterembereket, vállalkozókat és cégeket. A piaci szereplők és a szakmák ünnepének tekinthető az az ingyenes rendezvény is, melyet Múltidéző Piactér – Úszópiac címmel, a szeptember 12-i hétvégén tartanak a Bálna mellett, a Nehru Parton.

nehru02_bent

Számos családi és gyermekprogrammal várják a látogatókat: lesz Úszópiac, Középkori Piactér kézműves bemutatókkal és vásárral, Mesterségek Utcája, ahol számos foglalkozást kipróbálhatnak a kicsik és a nagyok, a fafaragástól a gyertyaöntésen át a gyöngyfűzésig.

A nagyszínpadon fellép egyebek mellett Péter Szabó Szilvia, a Görömbő Kompánia, a Kerekes Band és a Budapest Ragtime Band. Megismerkedhetünk a magyar gasztronómiával, és lesz mini vidámpark, falmászás, mutatványosok, tűzzsonglőrök, fa logikai játékok, kosárhinta is.

A Múltidéző Piactér – Úszópiacra mindenki számára ingyenes a belépés.

A részletes programot illetve egyéb hasznos információkat az esemény honlapján és a BKIK Facebook oldalán talál!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva