Mutasd meg a táncod!

Szerző • 2015-10-21 • Hírek, Közlekedés Mutasd meg a táncod! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva937

Izgalmas produkciók és fergeteges hangulat fogadta a közönséget a VI. Nemzetközi Táncos Fesztiválon október 17-én a Lőrinci Sportcsarnokban. A fesztivál nyitott volt minden korosztály előtt, a repertoárja pedig a néptánctól a klasszikus baletten át a kortárs táncig terjedt. A fellépésnek nem volt tétje, hiszen a fesztivál szlogenje így szólt: „Mutasd meg a táncod!”

A rendezvény célja a táncos mozgásformák népszerűsítésén túl az, hogy a résztvevők megismerkedjenek egymással, megnézzék egymás táncait, egyúttal kellemes élményt nyújtsanak a közönségnek. Nem titkolt cél az is, hogy minél többen kapjanak kedvet a tánchoz, amelynek remek közösségépítő szerepe is van.

tancos01_bent

A legtöbb csapat Budapestről érkezett, de jöttek táncosok Veszprémből, Sopronból, sőt visszatérő vendégfellépőként „utcatáncosok” Dániából is. A kerületünket a Dance City Center és az Angel Dance Tánciskola képviselte.

Láthattunk profi produkciókat évek óta összeszokott csapatoktól, de voltak olyanok is, akik először léptek a nagyközönség elé. A rendezvény most is nonprofit alapú volt, így a fellépőknek nem kellett semmilyen regisztrációs vagy nevezési díjat fizetniük, és a látogatók számára is ingyenes volt a belépés.

tancos03_bent

Fergeteges bemutatók, színesebbnél színesebb ruhák, önfeledt, vidám gyermekarcok, gyönyörű zenék és nagyon jó hangulat várta az érdeklődőket.

A VI. Nemzetközi Táncos Fesztivált Galgóczy Zoltán alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy a kerület nagy örömére szolgál, hogy immár ötödik alkalommal lehet e rangos esemény házigazdája a Lőrinci Sportcsarnokban.

A rendezvény többek között a helyi önkormányzat és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Sportegyesületének támogatásával és a két főszervező, Szikes Péterné és Bereczky-Balázs Nikolett elkötelezett sportszervezői munkájának köszönhetően valósult meg.

tancos02_bent

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva