Muzsikával és segítséggel – programok a baptistáknál

Szerző • 2015-10-09 • Hírek, Programok Muzsikával és segítséggel – programok a baptistáknál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva681

A baptistáknál is „becsengettek”, az őszi–téli eseményekre figyelnek már. Háló Gyula, a pestszentimrei gyülekezet lelkésze számolt be az előttük álló programokról, amelyekben az idén is helyet kap az évről évre nagyobb érdeklődéssel kísért cipősdoboz-akció.

A sort a szegedi Vox Nova Baptista Férfikar ingyenes koncertje nyitja november 22-én. Aki meghallgatja a PIK-ben a kórus előadását, nem fog csalódni. A 18 éve együtt éneklő kar mögött ugyanis sok sikeres hazai és nemzetközi fellépés áll. Repertoárjuk változatos, klasszikus és modern szerzők darabjai egyaránt megtalálhatók benne. A karnagyuk Szilágyiné Mátyus Elvira.

Rászorulóknak, időseknek

Bő két héttel a Vox Nova koncertje után jön a „sláger”. A Nemes utcai imaházban és közösségi otthonban december 10-én tartják a Békéssy Sándor Baptista Értelmiségi Egyesület által szervezett cipősdoboz-ünnepet, amely évről évre egyre eredményesebb, egyre jobban megmozdítja a jóakaratú imrei embereket. A kerület e részében élő családok tavaly kétszáznál is több dobozt töltöttek meg ajándékokkal a rászoruló gyermekeknek.

Fontos szerephez jut a zene az év utolsó heteiben is, ugyanis december 13-án impozáns helyszínen, a Budapest Arénában adnak koncertet a Baptista Szimfonikusok. Nincs szó újításról, csupán a jó folytatásáról, ugyanis második alkalommal várja már az adventi időszakban nagyszabású koncerttel a közönséget a Baptista Szimfonikusok Társasága. A klasszikus és a modern gospelművek és -dalok bizonyára az idén is sikert aratnak. (Jegyrendelés: imreibaptista@gmail.com.)

A karácsonyi ünnepek előtt még egy szívmelengető programja lesz a baptistáknak. December 20-án rendezik meg az idősek karácsonyát azzal a céllal, hogy advent utolsó vasárnapjának délelőttjén minden róluk szóljon. Őket köszöntik, ők kapnak ajándékot, őket veszik körül szeretettel.

Erőt meríteni

Elmondta Háló Gyula azt is, hogy karácsonykor egyetlen istentiszteleten ünnepelik meg Jézus Krisztus születését, a szeretet Istenének testet öltését. Napjainkban különös kihívás a valóságos és szeretetteljes együttélés a generációk között és a más kultúrájú embertársainkkal. Ezt ünneplik, és ehhez merítenek erőt. Az istentisztelet december 25-én lesz.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva