Nagy fejlesztések két budapesti kórházban

Szerző • 2015-12-29 • Fejlesztések, Hírek Nagy fejlesztések két budapesti kórházban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1071

A budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórházban 1,1 milliárd forintos fejlesztés, a Heim Pál Gyermekkórházban pedig 1,2 milliárdos felújítás fejeződött be és valósult meg az év végén.

Uniós forrásokból tizennyolc új digitális röntgenberendezést adtak át a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórházban a karácsony utáni hétfőn. A projektzáró rendezvényen Vályi-Nagy István, az ESZSZK főigazgatója azt mondta, hogy a beruházással teljesen digitálissá vált a kórház képalkotó diagnosztikája.

Megújult a fővárosi gyermekkórház hat telephelyének kilenc épülete is, ezt Nagy Anikó, az intézmény főigazgató főorvosa közölte szintén hétfőn, Budapesten. A sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: a kormánynak is köszönhetően az egészségügyi ágazat többletforrásokkal gazdálkodhat.

Nagy Anikó kiemelte, hogy az elmúlt 35 év egyik legnagyobb gyermek-egészségügyi fejlesztése fejeződött be, hiszen minden épületükben korszerűsítették a szigetelést, kicserélték a nyílászárókat, ráadásul még napelemeket és hőszivattyút is alkalmaztak a munkálatok során. Hozzátette, hogy az uniós forrás teljes kerete meghaladja a kétmilliárd forintot, így – mintegy 1,2 milliárd forintból – egészségügyi eszközöket is vásárolnak a kórházba.

Rétvári Bence azt mondta: az utóbbi években mintegy ötmilliárd forintot költött az állam a gyermekegészségügy fejlesztésére, és a mostani energetikai korszerűsítés, amely “új ruhába öltöztette” a kórház épületeit, ezt az összeget egészíti ki. Az államtitkár példaértékűnek nevezte, hogy a kormány az elmúlt időszakban mintegy 500 milliárd forintot költött az egészségügy fejlesztésére.

“Most már az egészségügy teljes területén elmondhatjuk, hogy (…) míg korábban 2,3 százalékos mértékben a forráskivonás volt jellemző az egészségügyre, az utóbbi években ez a szaldó – szerencsére – pozitívba fordult, és forrástöbblettel számolhat az ágazat” – tette hozzá.
A Heim Pál Gyermekkórházban a munkálatok csaknem egy évig tartottak.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva