Nagyszerű példa az összefogásra

Szerző • 2015-09-25 • Hírek, Közélet Nagyszerű példa az összefogásra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2389

Egy rövid átadási ünnepség keretében vehették birtokba az apróságok szeptember 22-én, az Európai autómentes napon a KRESZ-pályát a Zöld Liget Óvoda udvarán.

A kellemes őszi napsütésben a gyerekek az óvoda udvarán izgalommal várták, hogy elkezdődjön a KRESZ-játszótér átadási ünnepsége, amelyen ők is fontos szerepet kaptak.

Herpainé Ábrányi Dóra, a Zöld Liget Óvoda vezetője üdvözölte a vendégeket, majd megköszönte a Knorr-Bremse Vasúti Rendszerek Hungária Kft. dolgozóinak és mindazoknak a munkáját, akik segítettek a KRESZ-pálya megvalósításában. Az óvodavezető megosztotta az örömteli hírt az ünnepség résztvevőivel arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Zöld Liget Óvodát „Kerékpárosbarát Munkahely 2015” megtisztelő címben részesítette.

kresz01_bent

Galgóczy Zoltán alpolgármester az ünnepi pillanatokban elmondta, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek játékosan elsajátíthatják a közlekedés alapvető szabályait, majd arról beszélt, hogy a KRESZ-pálya megépítése nagyszerű példa az összefogásra.

kresz02_bent

„A Knorr-Bremse segít, hogy segíthess”, jelszóval a vállalat pályázatot hirdetett azon karitatív szemlélettel rendelkező dolgozóinak, akik vállalták, hogy szabadidejükben, önkéntes munkájukkal segítséget nyújtanak többek között gyermekintézményeknek. Egyeztetve a Zöld Liget Óvoda igényével, a cég nyolcfős önkéntes csapata egy mini KRESZ-pályát épített az intézmény udvarán, amelynek ünnepélyes átadását az Európai autómentes napra időzítették.

kresz03_bent

A pálya megépítésének anyagköltségét is a Knorr-Bremse fedezte.

Az ünnepi beszédet követően a gyerekek verssel fűszerezve bemutatták frissen szerzett közlekedési ismereteiket, majd kétkerekűre pattanva próbálták ki a pályát. Még az „úton” akadt néhány szabálytalankodó, de a gyerekek a szituációs gyakorlatokon keresztül hamar megtanulják, hogy miként lehet biztonságosan áthaladni a gyalogátkelőhelyen, mit jelent az elsőbbségadás, milyen közlekedési táblákat kell ismerniük, hogyan és hol lehet kerékpározniuk…

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva