Napi 400-500 időst oltanak be a honvédség egészségügyi központjában

Szerző • 2021-02-05 • Egészség, Hírek Napi 400-500 időst oltanak be a honvédség egészségügyi központjában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva46

Napi 400-500 idős, 80 év feletti embert oltanak be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban a Pfizer és a BioNTech cég közös vakcinájával – közölte az intézmény főigazgatója pénteken Budapesten. Wikonkál Norbert kiemelte, hogy ezt az oltóanyagot nagyon alacsony hőmérsékleten kell tárolni. A háziorvosoknál a Moderna vakcinája érhető el, mert azt könnyebb kezelni.

A későbbiekben akár napi 10 ezer embert is immunizálni tudnak majd az egészségügyi központban, amelyben több oltópont felállítása is lehetséges. Ha lesz megfelelő mennyiségű vakcina, egy hétvége alatt akár 1 millió állampolgárt is immunizálni tudnak majd Magyarországon – közölte.

A főigazgató történelmi pillanatnak nevezte, hogy elkezdhettek oltani. Ez logisztikai lépéseket igényelt az intézménytől: le kellett választani egy részt az épületből. Ha valaki nem tud elmenni az oltásra a számára megjelölt időpontban, új lehetőséget kap – jelezte.

Az orvosok, nővérek “beleálltak” a feladatba – jelentette ki Wikonkál Norbert.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva