Napsütés, napsütés, napsütés – itt a tavasz?

Szerző • 2015-02-16 • Hírek, Könnyű Napsütés, napsütés, napsütés – itt a tavasz? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3278

Hosszú időre eltűntek e felhők – az időjósok mindenesetre a következő hetekre szikrázó napsütést ígérnek és 8-11 fok közötti hőmérsékletet, éjszaka azért még a legtöbb helyen fagyni fog. A távolabbik kilátásokat tekintve Budapestre a március akár már a tavaszt is elhozhatja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a viszonylag biztosan előrejelezhető, 7-8 napos tartományban végig napsütést ígér, Budapesten ez napközben 9-11 fok körüli hőmérsékleteket jelent, éjszaka még mínusz 5 fokig is lehűlhet a hőmérséklet.

Az idokep.hu bátrabb, március 7-ig tartó előrejelzésében, az éjjeli fagyok február végével elszállhatnak és március első hetében már 15 fokig is felkúszhat a hőmérséklet a főváros területén. Ez már a tavasz kezdete lenne?

A jövő héten folytatódik a napsütéses idő. A leghidegebb órákban még többnyire mínuszokra kell készülni, de nappal 10, a hétvégén néhol akár 12 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. Lásuk, mit jósolnak a szakemberek a hétre.

napnyilak

Az OMSZ időjóslása:

Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétfőre virradó éjszaka képződött pára- és ködfoltok a déli órákra mindenütt feloszlanak. Napközben túlnyomóan derült idő várható, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6-10 fok között valószínű.

Kedden a Szeged-Komárom vonal mentén eleinte jobbára felhős idő várható, majd lassanként csökken a felhőzet, másutt kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, néhol lehet hűvösebb. Nappal plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többnyire derült lesz az ég, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között változik, de néhol hidegebb is lehet. A nappali maximumok plusz 2-7 fok között alakulnak.

Az éjszaka, csütörtök reggel átmenetileg párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet jobbára mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható, de helyenként hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban, reggel párásságra, néhol ködre lehet számítani, de csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 4-10 fok között alakul.

Szombaton főként nyugaton, északon lehet néhol kisebb eső, zápor. A Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2 között alakul a hőmérséklet. Nappal 5-11 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap délen változóan felhős lesz az ég, néhol gyenge eső is előfordulhat. Északon kevesebb lesz a felhő, több a napsütés, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésben.

MTI

(Címlapkép: flawlessmonkey.deviantart.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva