Ne hagyd elszökni az energiát!

Szerző • 2014-06-04 • Család, Egyéb, EU, Fejlesztések, Hírek, Programok, RE-SEEties, Zöld környezetHozzászólások (0)2160

Tudta, hogy ha a világ összes autóját egymás elé tesszük, akkor 80-szor kerülik meg a földet az egyenlítő mentén?

Vagy, hogy egy abakcsere és épületszigetelés 50%-kal is csökkentheti az energiaköltségeket?

Ha nem hiszi, járjon utána…!

Ezt, és még sok más megdöbbentő adatot tudhattak meg az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről azok a látogatók, akik június 2-6. között ellátogattak a RE-SEEties projekt keretében bemutatott “Tükörben a világ” tárlatra.

IMG_5246

A „Tükörben a világ” kiállítást a Zöld Fiatalok Egyesület hozta létre 2008 végén, amely 2009-től az Öko-Pack Nonprofit Kft. jóvoltából egy utazó tárlatként folytatta edukációs munkáját. A chilei közgazdász, Manfred Max-Neef elméletén alapuló interaktív kiállítás az egyenrangú szükségletek alapján mutatja be a Zöld-gondolatokat. Összesen tíz szükségletet különböztet meg, amelyet tíz tematikus kiállítói területetre bont; a tudás, a túlélés, a választás, az alkotás, az identitás, a pihenés, a biztonság, a szeretet, az álom, és a részvétel fogalamait taglalva.

IMG_5202

„Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan”

„Ennek a globális anyagnak egy kisebb – a tudás, a túlélés és a szeretet témakörére épülő – kiállításai anyagát nézhették meg a látogatók itt a 18. kerületben.” – nyilatkozta Vass Júlia, a „Tükörben a világ” globális nevelési koordinátora, majd hozzátette; „A szobák arról gondolkoztatják el az embert, hogyan élhet teljes és boldog életet úgy, hogy közben a természettel és embertársaival is harmonikus viszonyt alakít ki. Bemutatjuk a boldog élethez mire van szükség. Ez nem egy kellemetlen szembesítés, sokkal inkább felhívás, hogy lássunk tovább a mindennapokon. Szerencsére sokan látogatták a kiállítást, és sok fiatal vett részt a 45 perces interaktív tárlatvezetésen. Sokan felkapták a fejüket, hiszen itt szembesültek vele, hogy egy fejlett városi család heti élelme milyen pazarlással párosul, viszonyítva egy fejlődő ország nélkülözéséhez, az ott tapasztalható éhezéshez képest.”

IMG_5211

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva