Ne ijedjen meg, ha szokatlan trolibusszal találkozik

Szerző • 2015-11-17 • Hírek, Közlekedés Ne ijedjen meg, ha szokatlan trolibusszal találkozik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva895

Befejeződött az új Solaris-Skoda trolibuszok próbaüzeme, ami egyúttal azt is jelenti, hogy hétfő délutántól hét ilyen jármű szállíthatja az utasokat három budapesti vonalon. Zugló lakosai lassan elfelejthetik a régi kinézetű buszokat, mert azokat kivonják a forgalomból.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a hét elején elmondta, hogy a Skoda-Solaris-szal 2014 végén írták alá a szerződést. A Budapesti villamos- és trolibusz-járműfejlesztés elnevezésű, európai uniós támogatásból megvalósuló 18 milliárd forintos projekt 108 új trolibusz vásárlására adott lehetőséget a fővárosnak.

Egyelőre négymilliárd forintot költöttek 36 járműre, a többi trolibusz pedig akkor érkezik majd, amikor a szükséges forrás Budapest rendelkezésére áll. Az új járművek akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel, így szükség esetén módosítható a járathálózat.

A hét új trolibusz november 16-án, hétfőn, a 72-es, a 76-os és a 79-es vonalon kezdte meg az utasok szállítását.

MTI
Fotó: Máthé Zoltán

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva