Nébih: bébiételt vontak ki a forgalomból

Szerző • 2019-01-14 • Hírek, Közélet Nébih: bébiételt vontak ki a forgalomból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva337

Műanyagra emlékeztető idegen anyag miatt visszahívták a forgalomból az OVKO márkájú, körte almával hozzáadott cukor nélkül elnevezésű bébidesszert egyes tételeit – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

A tájékoztatás szerint a Nébih ügyfélszolgálatára pénteken érkezett a közérdekű bejelentés, a panaszos csomagolóanyag szerű idegen anyagot talált a bébidesszertben. A forgalmazó elővigyázatosságból visszahívta az érintett termékeit, de valószínűsíti, hogy a gyümölcsben lévő pektin vált ki hő hatására a termékből, az ezzel kapcsolatos információkat a honlapján, az ovko.hu oldalon is közzétette – írták.

Az érintett termék neve OVKO körte almával hozzáadott cukor nélkül 5 hó 190 gramm (EAN kódja: 8586019161175) lejárati ideje: 07.12.2020.


A cég honlapján közzétett tájékoztatás szerint vizsgálatot indítottak az ügy tisztázására. A Nébih és a cég is azt kérte, hogy aki vásárolt ebből a minőségmegőrzési idejű termékből, akkor azt vigye vissza abba az üzletbe, ahol vásárolta.

“Cégünk elővigyázatosságból a fenti lejárati idejű terméket visszahívja a forgalomból.

Ezzel egyidejűleg vizsgálatot indítottunk az ügy tisztázására. A vásárlótól kapott fotó alapján valószínűleg a gyümölcsben lévő növényi pektin vált ki a hőkezelés során, ami egy természetes folyamat. Ezt vélhette a vásárló idegen anyagnak.

Bekértük az anyagot és független laborban bevizsgáltatjuk. Ezzel együtt a vásárlók és elsősorban a babák védelme miatt azonnal intézkedtünk, hogy a polcokról szedjék le ezt a minőségmegőrzési idejű terméket.

Kérem, amennyiben vásárolt ebből a minőségmegőrzési idejű termékből, akkor azt vigye vissza abba az áruházba, ahol vásárolta.

Fontos kiemelnünk, hogy a panasz csak a fent jelzett minőségmegőrzési idejű termékre vonatkozik!” – írta a cég közleményében.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva