Nem áznak meg a Vörösmarty diákjai

Szerző • 2018-04-19 • Fejlesztések, Hírek, Közélet Nem áznak meg a Vörösmarty diákjai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2027

Az iskola főépülete és az úgynevezett kisépület közötti fedett átjáróval gazdagodott a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium.

Az átjárót hivatalosan április 16-án adta át Ughy Attila polgármester és Vörösmarty Éva, aki évek óta figyelemmel kíséri az iskola munkáját, és anyagi támogatást nyújt az intézmény Vidámság Háza Alapítványának is.

A névadó leszármazottjaként Vörösmarty Éva rendszeresen látogatja az iskolát, így tapasztalta, hogy az alsó tagozatos tanulók mennyire ki vannak téve az esős időjárásnak, amikor testnevelésórára, nyelvórára vagy éppen ebédelni mennek át a kisépületből a főépületbe. Ezért úgy határozott, hogy vállalja a két épület összekötésének költségét, és megépítteti a két oldalon nyitott, fedett átjárót.

A tervezésben, a szükséges engedélyek beszerzésében az önkormányzat segített, amely hozzájárult a kivitelezés költségeihez is.

A Vörösmarty iskola egy nagyon jó szellemiségű közösség, és ha egy kerületi programon színvonalas előadásra van szükség, legyen szó énekről vagy szavalatról, biztosan számíthatunk rájuk. Ezért is egyértelmű, hogy ha nekik van szükségük segítségre, akkor az önkormányzat sem mondhat nemet, és a lehetőségekhez mérten segít. Az pedig külön öröm, hogy Vörösmarty Éva személyében olyan patrónusa van az iskolának, aki nemcsak a jelenlétével, hanem akár anyagilag is hajlandó a közösség javát szolgálni – mondta Ughy Attila az átadón, amelyen Galgóczy Zoltán alpolgármester és Bak Ferenc, a Külső-pesti Tankerületi Központ igazgatója is részt vett.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva