Álhír, hogy ingatlanberuházás – a lakók érdekében!

Szerző • 2018-11-18 • Hírek, Közélet Álhír, hogy ingatlanberuházás – a lakók érdekében! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva535

Egy közösségi oldalon Petrovai László, a Párbeszéd önkormányzati képviselője arról írt, hogy az önkormányzat azért akar átminősíteni egy 3,1 hektáros erdős területet, hogy ott később millliárdos ingatlanfejlesztésekbe foghassanak és kivágják a fákat. Ughy Attila polgármester álhírnek és arcátlan hazugságnak nevezte a megjelent írást, és határozottan cáfolta azt. “Az álhírrel szemben a valóság a következő: a 0156102 hrsz. 31673 m2 terület belterületbe vonására azért van szükség, hogy végre rendezhessük az ott élő családok hosszú éve fennálló kaotikus telekviszonyát. Az ott élő családok jelenleg nem építési telken, hanem művelési ág tekintetében gyümöcsösben laknak – annak összes hátrányával együtt” – írta a polgármester Facebook-oldalán. A levelet a cikkünkben teljes egészében olvashatják.

Ughy Attila Facebook-oldlán reagált a vádakra, amit alább változtatás nélkül közlünk:

Egy álhírkeltés margójára…

Petrovai László, a Párbeszéd önkormányzati képviselője újfent valótlanságokat állít blogjában, és megtévesztő információkat terjeszt. A képviselő azt a látszatot kelti, hogy 3,1 hektár erdőt azért akarunk lakóövezetté alakítani, hogy ott később milliárdos ingatlanfejlesztéseket hajtsunk végre.

Ez hazugság, amit határozottan visszautasítok; tegnap hivatalos levélben jeleztem a képviselőnek, hogy a témában kelt valótlanságokat tartalmazó blogbejegyzését haladéktalanul törölje.

Az álhírrel szemben a valóság a következő: a 0156102 hrsz. 31673 m2 terület belterületbe vonására azért van szükség, hogy végre rendezhessük az ott élő családok hosszú éve fennálló kaotikus telekviszonyát. Az ott élő családok jelenleg nem építési telken, hanem művelési ág tekintetében gyümöcsösben laknak – annak összes hátrányával együtt.

Ehhez azonban szükséges a Képviselő-testület döntése, amely értelmében a területfelhasználási cél kizárólag a meglévő kertvárosias, intenzív beépítésű lakóterületek megközelítésére jelenleg is útként használt területek szabályozására terjed ki, amely egyetlen fa kivágásával sem jár.

Az álhír terjesztése azért is arcátlanság, mert ha valakinek, akkor Petrovai úrnak építészként, tanárként, a településfejlesztési bizottság, valamint a tervtanács tagjaként tudnia kell, hogy ez a döntés a családok problémájának megoldása érdekében elkerülhetetlen.
Azt gondolom, igen nyilvánvaló, hogy a választásokhoz közeledve egyre több álhírre kell reagálnunk, ahogyan tettük ezt 2014-ben is.

Nem hiszem, hogy az érvek bárkit is jobb belátásra bírnak, vagy eltántorítanak a hazugságoktól, de jelzem: akik összekeverik egy görög partnerünk (Centre for Renewable Energy Sources and Saving – CRES/) nevét egy horvát szigettel, azoknak illő lenne minél jobban és pontosabban tájékozódni. Bármilyen ügyről is van szó…

Az ügyet lezártnak tekintem.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva