Nem lesz ott a FINA-gálán Hosszú Katinka

Szerző • 2016-01-21 • Hírek, Sport Nem lesz ott a FINA-gálán Hosszú Katinka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva948

A várakozásokhoz illően Hosszú Katinka nem vesz részt január 31-én a budapesti FINA “Best Athletes of the Year” díjátadó gálaünnepségén. A sportoló levélben tájékoztatta döntéséről a Magyar Olimpiai Bizottságot csütörtökön. A bajnok képviseletében azért ott lesz valaki a gálán.

Hosszú úgy fogalmazott, hogy „nem tud részt venni a budapesti ünnepségen”, ami nem az első eset lesz a sztár életében. A január 14-i Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) „Év sportolója” elnevezésű gáláján is Katinka édesanyja vette át a legjobbnak járó díjat.

A világklasszis, világrekordokat sorra döntögető úszó azért nem lesz ott a FINA-gálán, mert benevezett egy luxemburgi úszóversenyre, amit január 29. és 31. között tartanak.

A MOB csütörtökön az MTI-nek megerősítette, Borkai Zsolt szerdán este beszélt Hosszú Katinkával, és abban maradtak, a jövő héten egyeztetnek időpontot a vitás kérdések rendezésére. A MOB-elnök elmondta, Hosszú hívta őt telefonon, és megbeszélték, amikor nizzai versenye után a jövő héten hazajön, kitűznek egy időpontot a négyszemközti találkozóra.

Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit január 6-án, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el – és szét is tépte – azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva