Nem lesz tranzakciós illeték a 20 ezer alatti utalásoknál, eltűnik a baleseti adó

Szerző • 2018-06-20 • Hírek, Közélet Nem lesz tranzakciós illeték a 20 ezer alatti utalásoknál, eltűnik a baleseti adó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1133

Eltörli a kormány a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) 30%-os baleseti adóját és a kisebb átutalások illetékét – írta a Portfolio.hu a kedden benyújtott adócsomag alapján.

Ami a baleseti adó (amit eddig az autósoknak kellett megfizetniük) eltörlését illeti, így szólt az indoklás:

“2019. január 1-jétől a kormány az új adócsomag értelmében eltörölné, pontosabban integrálná a baleseti adót a biztosítók által fizetett biztosítási adóba, kulcsát a mostani 30%-ról 15%-ra csökkentve. Személygépkocsik és motorkerékpárok esetén ez 20% lesz.”

A biztosítók adóterhe azonban növekszik majd, 15, illetve 20 százalékos biztosítási adót kell fizetniük kgfb-díjbevételeik után, a portál szerint ezt az összeget rátolják majd az autótulajdonosokra. Megjegyezték azt is, hogy a törlés nem feltétlenül jelenti, azt, hogy a kötelező biztosítási díjak hirtelen jelentősen csökkennek majd, ezért jobb, ha nem iszunk előre a medve bőrére.

Az viszont mindenképp csökkenti majd a lakosság költségeit, hogy 20 ezer forintig minden lakossági átutalás mentesül az edddigi 0,3%-os pénzügyi tranzakciós illeték alól 2019. január 1-jétől.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva