Nem vonnak el forrásokat a gyermekintézményektől – álhíreket terjesztenek!

Szerző • 2019-01-21 • Hírek, Közélet, Önöknek válogattuk Nem vonnak el forrásokat a gyermekintézményektől – álhíreket terjesztenek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1013

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a közösségi oldalakon megjelent álhírekkel ellentétben kijelenti; semmilyen forrást nem vonnak meg a gyermekintézményektől. Minden ezzel ellentétes hírtesztelést az önkormányzat határozottan visszautasít és cáfol – olvastuk Ughy Attila Facebook-oldalán.

A rendelkezés értelmében a gyermekintézmények 2019-ben a szabadfelhasználású keretük 70%-át ugyanúgy ahogy eddig, utólagos számviteli beszámolással, míg – az életbe lévő változtatás értelmében – a fennmaradó 30%-át kizárólag előzetes tervezés után használhatják fel, részletesen meghatározva a költés tételeit.

Szó sincs források megvonásáról, kizárólag a költségvetés tervszerű meghatározásáról.

Ez, a szervezetek pénzügyi tervezését segítő változás egyáltalán nem befolyásolja a közvetlen napi működést, az alapvető ellátások és szolgáltatások teljesítését.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a híresztelésekkel ellentétben közel 120 millió forintos többlettámogatási forrást biztosít az intézmények műszaki fejlesztésére. Például minden óvoda bruttó 1 millió forint értékben költhet játszóezköz beruházásra.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva