Nem zárják le a Liszt Ferenc repteret

Szerző • 2020-03-17 • Hírek, Közlekedés Nem zárják le a Liszt Ferenc repteret bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva277

Nem zárják be a ferihegyi repteret, de útlevél-ellenőrzés után csak magyarok léphetnek be, és kizárólag a 2B Terminál üzemel, írja az MTI. A Budapest Airport azt közölte az MTI-vel, hogy külföldiek és magyarok továbbra is elutazhatnak, illetve – ahogy azt a hétfői tájékoztatón is elmondták – családok együtt utazása esetén, ha legalább az egyik fél magyar állampolgár, akkor nem magyar közeli hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) is beléphet Magyarországra.

Továbbra is kötelező egészségügyi szűrésen esnek azok át, akik a járvány által komolyan sújtott területekről érkeznek, mint például Kína, Dél-Korea, Izrael, Irán vagy Olaszország. A külföldieknek az ország elhagyásáig az erre kijelölt tranzitzónában kell tartózkodniuk. Nekik a reptér élelmet, ásványvizet, takarót és arcmaszkot is biztosít.

Ezzel egy időben a MÁV is bejelentette, hogy felfüggesztették az osztrák és az ukrán vasútvonalon közlekedő személyszállító járataikat. Ez azt jelenti, hogy nem fogadnak Ausztriába járatot Szentgotthárd felől, Záhony-Csápnál pedig lezárták az ukrán–magyar vasúti átkelőt, de Bécs és Kijev között sem közlekedik a Hortobágy EuroCity. A MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a lemondott jegyek árát – írta az Index.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva