Nemzeti konzultáció az internetről

Szerző • 2015-02-14 • Hírek, Közélet Nemzeti konzultáció az internetről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva930

A kezdeményezés célja az, hogy a kormány a polgárokkal, a szakmai és a civil szervezetekkel, a vállalkozásokkal közösen határozza meg az internetet, illetve tágabb értelemben a digitális ökoszisztémát érintő döntései alapelveit, irányait.

Az internet az általa elérhető digitális szolgáltatások és tartalmak révén a társadalom, a gazdaság és a kultúra meghatározó közegévé, egyben formálójává vált.

Mind az egyén, mind a közösség boldogulása, a gazdaság növekedése és az állam hatékony működése ma már nagymértékben azon múlik, hogy mennyire vagyunk képesek tudatosan, korlátozásoktól mentesen és hatékonyan élni a digitális világ nyújtotta lehetőségekkel.

A kormány ezért indította útjára az InterKon elnevezésű nemzeti konzultációt, amellyel az a célja, hogy a valóban fontos kérdésekkel foglalkozó és tényleges eredményeket hozó érdemi párbeszéd bontakozzon ki. A nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért Deutsch Tamás EP-képviselő felelős miniszteri biztosként.

A kampány február 3-tól március 26-ig tartó első szakaszában az internetkon.hu weboldalon minden 14. életévét betöltött polgár javaslatot tehet az internettel kapcsolatban általa fontosnak tartott kérdésekre.

A kormány e javaslatok alapján állítja össze a második szakasz 15–20 kérdését, amelyekre május–júniusban várja a válaszokat. Ezek alapján ősszel határoznak arról, hogy milyen konkrét kormányzati és törvényalkotási intézkedésekre van szükség.

bp18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva