Nemzetközi sportsiker Judoban a 18. kerületből

Szerző • 2014-09-25 • Hírek, Sport Nemzetközi sportsiker Judoban a 18. kerületből bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1671

Hazánk sportolói és kísérőik a héten érkeztek haza az antwerpeni Európai Játékokról. A Speciális Olimpiai Szövetség delegációjában 85 értelmileg akadályozott fővel, összesen 10 sportágban utazott ki a magyar csapat a közel 3500 sportolót számláló giga-rendezvényre.

Juhász József, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Judo szakág vezetője négy tanítványával volt kint a játékokon, így ezzel 18. kerületi sportsikernek is örülhetünk.

DSC_0158

„A Judoból négy gyerek képviselte a hazánkat az antwerpeni európai játékokon. Köztük a 18. kerületből Hajdú Ádám sportoló utazhatott ki velünk, így volt Pestszentlőrinc-Pestszentimrei kötődés is a nemzetközi megmérettetésen. A fiatalok még nem voltak ehhez hasonló eseményen, így egy tényleg fiatal csapatot vittem ki nagy reményekkel. A rendezvényen az első napokban az ismerkedésé volt a főszerep. Ilyenkor egy pár napig különböző szabadidős programokon szerepelnek a vendéglátó ország városában, amely jelen esetben Antwerpenben volt.”

DSC_0522

“Ezt követően pedig már a versenyek is elkezdődtek. Nekünk viszonylag jól alakultak a versenyek, mert négy sportolóból mind a négy induló bronzérmet szerzett. Azt gondolom, hogy ez nagy siker a számunkra. Sokan mondják, hogy miért nem arany, de kiemelném, hogy mindegyik Judosunk 58 ország közül került fel a dobogóra. Igaz sajnos Hajdú Ádámnak pontkülönbség miatt veszett a fényesebb érem, de majd legközelebb azt is elhozzuk. Innentől a Los Angelesi 2015-ös olimpia a cél, ahová már régen elkezdtük az edzéseket. Nagyon jó a csapatom, úgyhogy nem lehetetlen, hogy az olimpiáról is elhozzunk egy-egy érmet.”

DSC_0046

DSC_0549

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva