Nemzetközi tornán vettek részt a SZAC korfballosai

Szerző • 2015-02-09 • Hírek, Sport Nemzetközi tornán vettek részt a SZAC korfballosai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva932

Január végén, február elején Németországban járt az 1908 SZAC KSE korfballcsapata. A gárda rangos nemzetközi tornán vett részt, amelyen a hatodik helyet szerezte meg a rajthoz álló nyolc csapat között. Hack Barnabás, az együttes vezetőedzője beszélt az eseményről.

Azt talán nem is kell különösebben hangsúlyozni, hogy németes precizitással, odafigyeléssel rendezték meg a házigazdák a tornát. Köln egyik elővárosában, Bergisch Gladbachban voltunk, kiváló körülmények között, köszönhetően a mindenre odafigyelő vendéglátóknak. Persze nem turistáskodni mentünk, hanem korfballozni, mégpedig erős ellenfelekkel szemben.

Három vereség, egy siker

Az erőviszonyokat tekintve nem volt elvárható, hogy a SZAC-osok döntőt játsszanak, mert az ellenfelek előrébb járnak, mint a mindössze hét esztendeje alakult lőrinci csapat. Ettől függetlenül sikerült megcsípni egy győzelmet, aminek köszönhetően az 5. helyért mérkőzhettek Hack Barnabás tanítványai.

szac_bent

Nyolc csapat állt rajhoz, két négyes csoportba osztva. Nekünk német, cseh és török ellenfél jutott a körmérkőzésekben, amelyek során sikerült szereznünk egy győzelmet, s nem lettünk utolsók. A németektől is, a csehektől is csak egyetlen góllal kaptunk ki, 13-12-re, illetve 14-13-ra. A vereségektől függetlenül azt mondom, hogy így, ilyen meccseken ki szabad kapni, különösen, ha az ellenfél még erősebb, egységesebb is. A harmadik csoportmeccsen legyőztük a törököket, méghozzá jó vastagon. 23-13-ra nyertünk, s megcélozhattuk az ötödik helyet – emelte ki a vezetőedző.

Sokat tanultak

Sajnos, mint elmondta a szakember, nem sikerült ez a bravúr, mert egy másik erősebb ellenfél került a lőrinciek útjába. Egy másik német gárda. Ennek a találkozónak is vereség lett a vége, 15-9-re maradt alul az együttes, így a hatodik helyet szerezte meg.

BEK? Nem BEK? Mindegy…
Igaz, ezt a tornát „csak” az európai élbajnokságok második helyezettjeinek írta ki a nemzetközi szövetség, azonban ez távolról sem jelentette azt, hogy csorbát szenvedett a színvonal. Nem, mert olyan gárdák léptek pályára a németországi mérkőzéssorozaton, amelyek a korábbi szezonban bajnokok voltak, de mivel az idén csak a másodikok lettek, lecsúsztak a BEK-szereplésről, és csak a nemzetközi szövetség tornáján vehettek részt. Ez azonban ugyanolyan magas színvonalat képvisel, mint maga a BEK.

Persze hogy jobban örültünk volna, ha bennünket is dobogóra szólítanak, de az erőviszonyok ismeretében ez is szép szereplés volt. A negyedik meccsre már elfáradt a csapat, sok és nehéz volt ez a terhelés, de nincs mese, ebből tanulunk, az ilyen nemzetközi tornákkal léphetünk előbbre.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva