Nemzetközileg elismert zongoravirtuózok Budapesten

Szerző • 2015-10-26 • Hírek, Művészet Nemzetközileg elismert zongoravirtuózok Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1018

Kíváncsi, milyen minőségben képesek zongorázni az európai Liszt Nemzetközi Zongoraversenyek díjazottjai? A Vörösmarty utcai Régi Zeneakadémián, október 28-án lehetősége lesz élőben is meghallgatni őket.

A zenét három ifjú tehetség, az orosz Mariana Jaklakova és Ilja Kondratyev, valamint a grúz Mariam Bacasvili szolgáltatja meg. Az elismert művészek a legendás magyar zeneszerző, Liszt műveit szólaltatja meg.

Mariana Jaklakova Liszt Transzcendens etűdjeit játssza majd vissza, Ilja Kondratyev műsorát zömében Liszt Schubert-átiratai töltik majd ki a Filharmónia Magyarország közleménye szerint. A részletes műsorról, az előadók életrajzáról itt találnak bővebb leírást. Az átlagos jegyár 2500 forint körül alakul, de diákoknak és nyugdíjasoknak ötven százalékos kedvezményt adnak a szervezők. Jegyeket itt lehet vásárolni.

A Liszt Nemzetközi Zongoraversenyt a Nemzetközi Zenei Versenyek Világszövetségének alapító tagjaként Európa legelső zenei versenyeinek egyike. Évente más-más hangszerre hirdetik meg, de a zongoraversenyek ötévente rendszeresen visszatérnek. Ez a legjelentősebb és legismertebb verseny, melynek anyagát minden esetben Liszt Ferenc művei alkotják.

A verseny győztesei a jelentős pénzjutalmon kívül (több ezer euró) számos koncert-felkérést szoktak kapni.

fotó: http://musicianswho.hu/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva