Népszerű a Kossuth téri ingyenes wifi

Szerző • 2018-09-28 • Hírek, Közélet Népszerű a Kossuth téri ingyenes wifi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva716

Gyorsan elnyerte a lakosság tetszését az ingyenes internetelérés a Kossuth téren. Az önkormányzat által biztosított, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által üzemeltetett wifihálózathoz már a tesztidőszak alatt sokan csatlakoztak.

Már az első napokban, az augusztusi sörfesztiválon volt olyan pillanat, amikor egyszerre kilencvenen vették igénybe a szolgáltatást. Az azóta eltelt időszakban pedig több mint 500 készülékkel csatlakoztak a Kossuth téri wifire.
A hozzáférési pontok nagy teljesítményűek, sok felhasználót elbírnak, de ha sokan nagy távolságból, tehát nem az ideális távolságon belül használják azokat, az negatívan befolyásolhatja a többi érintett kapcsolatának a minőségét.

Ha mindegyik igénybe vevő az ideális hatótávolságon belül tartózkodik, akkor elfogadható sebességgel 150–200 felhasználó tudja használni egyidejűleg (közösségi média, levelezés, böngészés).
A bővítési tervekben szerepel, hogy a Kossuth tér sarkára is telepítenek egy antennát, amely képes kiszolgálni a mindkét oldali villamos-, illetve buszmegállókat. A nagy érdeklődésre tekintettel az önkormányzat mérlegeli a kerület más részein is az ingyenes wifi telepítésének lehetőségét.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva