Népszerűek a kerületi futópályák

Szerző • 2020-01-14 • Hírek, Sport Népszerűek a kerületi futópályák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2016

Több futópálya épült, vagy újult meg az elmúlt időszakban a XVIII. kerületben, és a sportolást, illetve az aktív és egészséges életmódot választók tábora is egyre nagyobb. Pestszentlőrinc-Pestszentimre legtöbb részén könnyen elérhetőek az ingyenesen használható futókörök, amelyek a Városgazda üzemeltetésében működnek – írta cikkében a Varosgazda18

Brenner János park

A hideg, esős őszi napokon is folyamatosan lehet futókkal találkozni az októberben átadott, Brenner János parkban található futókörön. Leginkább a Lakatos-lakótelep lakói örülhetnek a futókörnek, hisz ők laknak a legközelebb a parkhoz, de egy-egy futót leszólítva gyorsan kiderül, hogy például a Hengersor utcából, és távolabbi pontokról is látogatják a helyet. Többen azt mondták, hogy nemrég fedezték fel maguknak a parkot, ám azóta rendszeresen ott futnak, nagyon tetszik nekik. Olyannal is találkoztunk, aki a park melletti bölcsődébe reggel beviszi a gyermekét, majd utána futással indítja a napját. A futókör hossza 500 méter, és öntött gumiburkolat fedi.

Vilmos Endre Sportcentrum

Szintén egy fiatal futókörről beszélünk, ami a sportcentrum fejlesztése során készült el nemrég. A futást a futókör mellett található szabadtéri fitneszpark eszközeivel is kiegészíthetjük. A futókör hossza 400 méter, burkolata öntött gumiburkolat.

Bókay-kert

Az 500 méter hosszú, világítással rendelkező pályát sokan ismerik és kedvelik a környéken, télen és nyáron is hangulatos futni rajta. A futókör erdei borítású (mulcsos).

Gerely utcai sportpálya

2019-ben értek véget a sporttelep fejlesztései, és az élőfüves futballpálya mellett egy 40×20 méteres műfüves, multifunkcionális pálya is gondoskodik a létesítmény széleskörű kihasználhatóságáról. A sportpályán salakos futókör is a lakosság rendelkezésére áll, amelynek hossza 400 méter.

Forrás: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva