Népszerűek a szakmai konferenciák

Szerző • 2018-01-29 • Hírek, Közélet Népszerűek a szakmai konferenciák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva735

Negyedik alkalommal rendezte meg a pestszentlőrinc-pestszentimrei Polgármesteri Hivatal a fővárosi kerületek adójogi ügyekkel foglalkozó kollégái között mindig nagy érdeklődésre számot tartó Helyi Adó Konferenciát.

A megtartott szakmai napon Dr. Kovács Attila a Nemzetgazdasági Minisztérium Jövedelemadók és Járulékok Főosztály, Önkormányzati Adók, Illetékek és Egyes Ágazati Adók Osztálya szakmai tanácsadója tartott előadást – a nagy számban megjelent – polgármesteri hivatalok adóhatóságain dolgozó köztisztviselők számára, melynek keretében számos, a munkájuk során alkalmazható hasznos, a napi gyakorlatban is hasznosítható jogértelmezést kaphattak a kollégák.
A nagy érdeklődést különösen a 2018. január 1. napjától hatályba lépett, az I. fokú adóhatósági feladatokat meghatározó új anyagi és eljárásjogi jogszabályok is erősítették.VAA 1073 copy

Úgy érzem, hogy az adóhatósági területen dolgozó kollégák számára nagyon hasznos, magas szakmai színvonalú előadással kapcsolatban minden évben nagy az érdeklődés a főváros minden kerülete részéről, így az előadás-sorozatot a jövőben is folytatni szeretnénk. A polgármesteri hivatalok köztisztviselőinek munkáját meghatározó lényegi jogszabály-változásokhoz kapcsolódóan igyekezni fogunk hasonlóan gyakorlat-orientált előadások megtartásával segíteni a kollégák munkáját. Az elmúlt három évben több témában is sor került már előadások szervezésére, legutóbb 2017 év végén, a szintén 2018. január 1-jétől alkalmazandó általános közigazgatási eljárási szabályok tárgyában – mondta el dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző, a konferencia fővédnöke.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva