Nincs még vége a poloskainváziónak, sőt…

Szerző • 2016-09-28 • Hírek, Közélet Nincs még vége a poloskainváziónak, sőt… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva611

Mint azt korábban megírtuk, a poloskák rettenetesen elszaporodtak a fővárosban, és ez alól a kerületünk sem volt kivétel. Sokan azt remélték, hogy a nyár végén a büdös, repülő bogarak végre visszahúzódnak, de egy szakértő szerint még egy teljes hónapig maradhatnak.

„A nagyszámú, a lakásokba is beköltöző büdös rovarok az első fagyokig, várhatóan október végéig okoznak kellemetlenséget” – mondta a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara főtitkára hétfőn az MTI érdeklődésére.

Aponyi Lajos hangsúlyozta, hogy az úgynevezett vándorpoloska kárt tesz a zöldségekben, gyümölcsökben, és most, hogy az időjárás hűvösebbre fordult, ezek az élőlények védett helyet keresnek maguknak, és így a lakásokban is megjelennek.

A “lakásfoglalás” ellen szúnyoghálóval, a növényi kártétellel szemben növényvédő-szerekkel lehet védekezni, de ebben az esetben figyelembe kell venni a növényegészségügyi várakozási időt – hangzott el.

A főtitkár azt mondta, hogy mivel a zöld vándorpoloska jól láthatóan (és érezhetően) már megtelepedett az országban, a következő években is számolnunk kell velük.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva